Itt egy remek program az ünnepi hétvégére! – Április 14-étől újra gyönyörködhetünk a sóstói szökőkút hang- és fényjátékában!

Óriási közönségsikert aratott tavaly az új szökőkútrendszer. A Sóstó-fejlesztési projekt kiemelt részeként elkészült beruházás próbaüzeme naponta ezreket vonzott, s pozitívak voltak a visszajelzések. Április 14-én újra működésbe lép, és a turisztikai szezonhoz igazítva már folyamatosan és egyre bővülő rendben fog működni. (Megjelent a Nyíregyházi Napló április 14-ei számában.)

 

Mint ismeretes, Nyíregyháza MJV Önkormányzata a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretén belül százszázalékos, vissza nem térítendő, európai uniós támogatást nyert Sóstógyógyfürdő komplex turisztikai fejlesztésére, a kivitelezési munkálatok 2021. év végén fejeződtek be. A beruházás során számtalan elemmel gazdagodott Sóstógyógyfürdő, többek között zárt csapadékvíz-elvezető rendszer jött létre, parkolók újultak meg, új sétányok születtek, zöldfelületi rekonstrukció, öntözőhálózat kiépítése és trambulinpark építése is megvalósult. A projekt kétségkívül leglátványosabb eleme az Európában is ritkán látott, mintegy 500 négyzetméter vízfelületű, tematizált hang- és fényeffektekkel kiegészített vízjátékot adó szökőkút lett, melynek a próbaüzemében ezrek gyönyörködtek tavaly októberben. Az Aquarius Élményfürdő előtti szökőkút április 14-én újra működésbe lép, és a turisztikai szezonhoz igazítva már folyamatosan és egyre bővülő rendben fog működni.

A tervezett üzemidő az alábbi:

Előszezon I.: április 14. – május 1-ig

Előszezon II.: május 2. – június 15-ig

Főszezon: június 15. – augusztus 31-ig

Utószezon: szeptember 1. – október 31-ig

Az „Előszezon I.” üzemidő során a szökőkút mindennap működni fog 10.00–21.00 óráig, hétfőtől csütörtökig esténként 20.00 órától egy zenei blokkot, péntektől vasárnapig 11.00–21.00 óra között pedig naponta hat zenei blokkot tekinthetnek és hallgathatnak meg a nyíregyháziak és az ide látogató turisták.

Modern zenék mellett rockdalok is bekerültek a repertoárba

Húsvéthétfőn természetesen a „hétvégi” programkínálatban gyönyörködhetünk majd. A zenei kínálat összeállítása során a szakemberek tekintettel voltak arra is, hogy minden korosztály megtalálja kedvencét, így a mai modern zenék mellett a gyermekeknek szóló és a klasszikus dalok is helyet kaptak, de halhatatlan filmzenék, rockdalok és minden idők legjobbjai is bekerültek a repertoárba. Az április 14-től május 1-ig tartó időszakban az alábbi zenei stílusokban összeállított programblokkokkal találkozhatnak a Sóstóra érkezők.

Hétfő–csütörtök:

20.00:  vegyes blokk (klasszikus, modern, filmzene, „best of”, gyermekzenék)

Péntek–vasárnap:

11.00: gyermekblokk

13.00: modern blokk

15.00: gyermekblokk

17.00: „best of” blokk

19.00: vegyes blokk (modern és klasszikus zenék)

20.00: vegyes blokk („best of”, modern, filmzene, vetítés)

Az előttünk álló ünnepi hétvége jellemzően szép idővel kecsegtet, bízunk benne, hogy minél többen csodálhatják majd meg Nyíregyháza legújabb látványosságát.

 

Fotók: MTI