Itt az évad vége, de a Szabadtérin folytatódik a móka

A Móricz Zsigmond Színház évadzárás előtti, majd azt követő programját tárja a közönség elé. A májusi utolsó bérletes és bérletszünetes előadásait, majd a Rózsakert Szabadtéri Színpad saját és vendégprodukcióit fogta csokorba. Mások mellett lesz majd Életrevalók, Családi játszmák, Macskajáték, bérletszünetes Legénybúcsú és Dun Juan. A gyerekeknek játsszák a Hét tenger meséjét vagy a Szépség és szörnyeteget. Anconai és operett, a Csókos asszony is szerepel a Szabadtéri Színpad műsorán.

Kicsit fájdalmas, ha véget ér valami. Ha bezár. Más a helyzet a színházzal, hiszen valóban ráhúzzák a fehér lepedőket a széksorokra, de csak augusztus végéig. Közben pedig kizöldül a Rózsakert Szabadtéri Színpad, érkeznek a helyi és vendégelőadások.

„Két bemutatónk van még az évadból. Egyik a Krúdy Kamara színpadán, ez a Nők az idegösszeomlás szélén, majd a Rózsakert Szabadtéri Színpadon zárjuk az évadot. A nagyon várt Anconai szerelmeseket június 8-án láthatja először a közönség, majd azt követően reményeink szerint 4-5 alkalommal tűzzük műsorra június hónapban, majd lesz még a Szabadtérin egy Ma este megbukunk. A kollégáink ezután szabadságra mennek, és augusztusban térnek vissza egy Legénybúcsúval, illetve a Bolha a fülben előadással.”

- tájékoztatott Kirják Róbert, a Móricz Zsigmond Színház igazgatója. Vendégelőadások is műsorra kerülnek. A Gül baba rendezője és szereplője is Peller Károly, az Operettszínház tagja, aki két mesedarabot is színre vitt már Nyíregyházán. Az operett mellett lesznek vígjátékok is. Nem titok, hogy ismerős arcok is megjelennek a színpadon.

De vajon mit tartogat az utolsó színházi hónap a kőszínházban?

„Májusban úgy tűnik, hogy a bérleteinket sikeresen kijátsszuk, ezért lehetőségünk van vendégelőadások meghívására is. Szinetár Dórának, illetve Mucsi Zoltánnak is lesz egy önálló estje. Lesz egy előadásunk Magyar Attila és Beleznay Endre főszereplésével. Tehát egy kicsit most lehetőség nyílik arra, ami a sűrű évadunk alatt nem jött össze, végre pesti vendégművészeket is láthatnak a nyíregyháziak. „

- folytatta az ajánlót az igazgató. A saját előadások között új bemutatót is kínálnak. Április 26 – án lesz a Nők az idegösszeomlás szélén bemutatója, májusban nyilván több estén is láthatja majd a közönség, a többi futóelőadás mellett. Műsoron szerepel a Don Juan, és a Teljesen idegenek című darab is, bérletszünetben. A hónap elején, május 3 – án közkívánatra tűzték műsorra Horváth László Attila és Gulyás Attila főszereplésével az Életrevalókat, szintén bérletszünetben.