ITM-államtitkár: további védelmet kaptak az autót használó magyar családok

A kormány újabb három hónappal meghosszabbította a benzinárstopot, ezzel további védelmet kaptak az autót használó magyar családok - hívta fel a figyelmet Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára kedden közösségi oldalára feltöltött videóüzenetében.

Kiemelte, az üzemanyagok ára, ahogy az élelmiszereké is, az elszabaduló energiaárak miatt egész Európában emelkedik.

Hangsúlyozta a rezsicsökkentés politikájához hűen, a magyar kormány 3 hónapja döntött úgy, hogy a magyar lakosság védelmében beleavatkozik az üzemanyag árába. A 95-ös benzin és a gázolaj árát 480 forintban maximálták, így a magyarok fizetik az egyik legalacsonyabb árat Európában. Az árstop nélkül ezek most literenként 510-530 forintba kerülnének. A kormány mostani döntésével május 15-éig biztosan érvényben marad a benzinárstop.

Schanda Tamás elmondta, a baloldal a benzinárstoppal sem ért egyet, ahogy a magyar családokat védő összes intézkedést támadja. Ilyen helyzetben, amikor az európai országokban 50-60 százalékkal nő a rezsi, és az egekbe emelkedik a benzin ára is, a miniszterelnök-jelöltjük cinikusan annyit képes üzenni a magyar embereknek, hogy használjanak kevesebb gázt, áramot, és vegyenek kisebb autót.

Április 3-án arról kell dönteni, hogy egy olyan országban akarunk-e élni, ahol a kormány - ha kell - közbelép, és megvédi a lakosságot az emelkedő világpiaci áraktól, vagy inkább hagyjuk, hogy a baloldal a bajban is újra és újra belerúgjon a magyar emberekbe - fogalmazott az államtitkár.

 

Forrás: MTI