Ismét nyertek – ezúttal idegenben – az AQUA SE országos csapatai

"Budapesten, a legendás Császár-Komjádi Sportuszodában vendégszerepeltek az AQUA SE Nyíregyháza Országos A2-es Bajnokságban szereplő csapatai. A váciak itt rendezték ugyanis hazai mérkőzésüket. A gyermek csapat (U14) egy fordulatokban gazdag, szoros mérkőzésen tudott győzni (12-13). A serdülő (U16), az ifjúsági (U18) csapat  magabiztos sikerrel hagyta el a medencét. A helyszín adta a lehetőséget, hogy rövid ismertetőt kapjanak a gyerekek Komjádi Béláról, a vízilabdasport első aranykorszakának legendás edzőjéről, első olimpiai bajnokcsapatunk szövetségi kapitányáról, a mellszobra előtt, aki a múlt század húszas éveiben a magyar vízilabdát világszínvonalra emelte. Hálával és tisztelettel hajtunk fejet, hogy mi is tagjai lehetünk ennek a nagyon sikeres „családnak".

- Titkoltan győzelmi reményekkel érkeztünk a fővárosba. A Vác a tabellán előttünk állt három győzelemmel, így nem tűnt könnyűnek a feladat, de megoldhatatlannak sem. Ennek megfelelően alakult a mérkőzés. Vezettünk 4-2-re, majd az ellenfél 5-4-re, 6-6 után megint a váciak 8-6-ra, ezt követően fordítottunk 11-8-ra, hogy aztán két perccel a vége előtt 12-11-el ismét a hazaiaknál volt az előny. A végjáték nekünk sikerült jobban. Előbb sikerült egyenlítenünk, majd 1 perccel a mérkőzés vége előtt egy megúszást követően megítélt, és biztos kézzel értékesített büntetővel már nyerésre álltunk. Az utolsó percben jól bírtuk a váciak elkeseredett rohamát, és végül – úgy érzem - megérdemelten győztünk. Magamban úgy fogalmaztam meg ezt a 4 negyedet, hogy legalább háromszor elvesztettük, de szerencsére 4-szer nyertük meg. Ritkán látni ennyire fordulatos mérkőzést, ami a közönségnek rendkívül élvezetes. Mi edzők jobban szeretjük, ha csak simán nyerünk. A viccet félretéve, nagyon sok tanulsággal szolgált ez a meccs, pl. gyakorolhattuk volna a zónavédekezést az ellenfél kiváló, balkezes centere ellen, de sajnos az alkalmazásba sok hiba csúszott, ami nagyon megnehezítette a dolgunkat. Ezzel együtt is gratulálok a gyermek csapatnak, hogy felül tudott emelkedni minden nehézségen. Másodszor nyerünk úgy idegenben, hogy szinte már elvesztettük a meccset. Ez sokat elárul a csapatunkról! Harmadik győzelmünk két hellyel léptetett előre bennünket a bajnoki tabellán! – mondta Éder  Zsolt a gyermek csapat edzője

- Gratulálok a srácoknak. A célunk elértük és sikeresen vettük a mérkőzéseinket. A kapott gólok számával még mindig nem vagyok elégedett, de lőtt gólok számával igen. Kézben tartottuk a serdülő mérkőzést, a legtöbb hibát kijavítottuk a múlt heti mérkőzésünkről, ennek nagyon örülök. Az ifi meccsen volt egy rövidzárlatunk, az időkérés után sikerült forditanunk és utána már uraltuk a találkozót.  Vasárnap a Szeged látogat hozzánk, célunk a győzelem lesz.  Köszönjük a szurkolás a gyermek csapatnak, akik hazai környezetet teremtettek nekünk. – mondta Hatvani Péter a serdülő és ifi csapat edzője" - tudósított az Aqua SE. 

Eredmény:

Gyermek: Váci Vízilabda SE – AQUA SE Nyíregyháza 12 – 13 (2-3, 5-3, 1-4, 4-3)

Góllövő: Kusnyér Á. 4, Simon D. 3, Maczkó M. 2, Tégel Á, Tilki D., Rácz B., Himics P.

Serdőlő: Váci Vízilabda SE – AQUA SE Nyíregyháza 14 – 21 (2-5, 3-4, 3-7, 6-5)

Góllövő: Tolnai D. 7, Virág Bo. 4, Dorogi L. 3, Székely Á. 3, Koi G., Tilki D., Simon D., Kóth Á.

Ifjúsági: Váci Vízilabda SE – AQUA SE Nyíregyháza 10 – 16 (4-4, 3-5, 1-4, 2-3)

Góllövő: Pelle L. 8, Éder-Pavolek D. 4, Székely Á., Radóczi B.,  Virág Bo., Galambvári G.