Két játékos is a forduló válogatottjában

A 15. fordulóban is két Szpari játékos került a legjobbak közé a Nemzeti Sportnál. Alaxai Áron és Kovácsréti Márk is olyan osztályzatot kapott, mellyel kiérdemelte, hogy ott legyen a forduló válogatottjában. Bár ősszel a remek csapatmunka jellemzi a Spartacust, rendszeresen vannak kiugró egyéni teljesítmények is, melyek eldöntenek egy-egy találkozót. 

A sok és intenzív futás végig jellemző a csapatra. A statisztikai adatok is mutatják, ebben is ellenfelei fölé nő a Nyíregyháza. Íme néhány érdekesebb adat a legutóbbi összecsapásról.  

Ahogy arról már beszámoltunk, Nagy Barnabás jóval 30 km/óra feletti sebességgel futott a BVSC ellen, ezzel a leggyorsabb volt. Viszont többen is hasonló sprinteket teljesítettek, Nagy Dominik 30.48, Farkas Bendegúz 30.33, Toma György 30.21 km/ órás tempót ért el a vasárnapi meccsen. 

Nagy Dominik két másik meghatározó statisztikai mutatóban is igazolta klasszisát, és hogy nem véletlenül volt válogatott játékos. 11.4 km-t futott a legutóbbi bajnokin – mély talajon – ezzel a legtöbbet futó játékosa volt a csapatnak. A második ebben a kategóriában Kovácsréti Márk lett 10.9 km-el, a harmadik Myke Ramos 10.8, a negyedik Farkas Bendegúz 10.2 km-el. Utóbbi rendre felzárkózik a támadásokhoz is, Myke-nak pedig most az emberhátrány miatt több volt a védekező szerepe, ami több futást is igényelt.

Egy másik fontos adat a magas intenzitású futások darabszáma, és ebben a tekintetben is Nagy Dominik volt a csapat legjobbja, 60-as mutatóval. Őt Géresi Krisztián követte 50, Kovácsréti Márk 45 és Myke Ramos 42 magas intenzitású futással. 

Ez csak néhány számadat a legutóbbi mérkőzés kapcsán, ám ezek is érzékeltetik, hogy a jó eredmények nem a véletlennek köszönhetőek. A csapat játékosai sokat tesznek azért, hogy megnyerjenek egy-egy találkozót.