Irodalom, színház, slágerek és kiállítások az Alkotás utcában

Szeretik-e a nőnapot, milyen emlékeik vannak az ünnepről, miért és hogyan írnak a nőkről? Többek között erről faggatta Gerliczki András irodalomtörténész a nőnapi irodalmi délután három vendégét, Erdős Virág, Ferenczik Adrienne és Vass Virág írónőket a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtárban.

Éjjelente nyomoztak a gyermekgyilkos után a nyíregyházi színészek. Négy fiatal művész a saját kedvére, szabadidejében, estétől hajnalig próbálta a Párnaember című darabot, amit később a Móricz Zsigmond Színház is műsorára tűzött. Az előadás az agresszió világába kalauzolja a közönséget.

Pályázati kiállításon mutatják be alkotásaikat a Nyíregyházi Művészeti Szakközépiskola diákjai. Tárlatukat a Pál Gyula Teremben rendezték meg.

A cifra pitvartól a cifra szűrig címmel kiállítás nyílt a Jósa András Múzeumban. A tárlat a megye népművészetét bemutató kötetben található tárgyakat mutatja be a nagyközönségnek.

Zenés estet tartott Pankotay Péter színművész-énekes a Bencs Villában. A telt házas fellépésre sokan voltak kíváncsiak, a nyíregyházi származású színész musical- és operettslágereket hozott a közönségnek.

Minderről a Nyíregyházi Televízió kulturális magazinjában, az Alkotás utcában láthatnak riportokat a nézők az alábbi időpontokban:

március 18., szerda 19.30
március 19., csütörtök 21.30
március 21., szombat 22.00
március 22., vasárnap 22.00
március 25., szerda 19.30
március 26., csütörtök 21.30
március 28., szombat 22.00
március 29., vasárnap 21.00