Irány az Európa-bajnokság!

A Fedettpályás Atlétikai Európa-bajnokságon vesz részt Bakosi Péter. A nyíregyházi magasugró jó formában van, és szeretné megdönteni egyéni csúcsát. A fő verseny idén a világbajnokság lesz. 

Két hete Nyíregyházán indultak a fedettpályás bajnokságon a legjobb magyar atléták. A hétvégén már Törökországban állhatnak rajthoz az Európa-bajnokságon. A válogatott tagja a nyíregyházi magasugró, Bakosi Péter is. A sportoló számára jól sikerült eddig a fedettpályás idény, Csehországban kétszer is beállította egyéni legjobbját, ám a bajnokság előtt beteg lett, és bár aranyérmet szerzett, a csúcsút nem sikerült megdönteni. Bízik abban, hogy az EB-n sikerül megugrani a 223 cm-t.   

Az Európa-bajnokság mellett az év legfontosabb versenye az atléták számára a világbajnokság, melyet augusztus végén Magyarországon rendeznek. Nagy az érdeklődés a budapesti VB iránt, ahol jó esetben 5-6 nyíregyházi sportoló is ott lehet. 

A nyíregyháziak közül Helebrandt Máté és Szikszai Róbert is edzőtáborban készült Portugáliában illetve Dél-Afrikában. Előbbit a tavalyi év végén egy műtét hátráltatta, ő Dudincéban szeretne majd tavasszal olyan időt gyalogolni, mellyel kiharcolhatja a VB részvétel jogát. Mindketten jó formában vannak, így reális cél a világbajnoki részvétel elérése.