Irány az élvonal - Köszöntötték a bajnok kosárlabda együttest

Szolnok, Falco, Paks, Fehérvár. Egyelőre csak ízlelgeti az ember a jövő évi ellenfeleket a Hübner Nyíregyháza BS kapcsán. Újra az élvonalban szerepelhet a kosárlabda együttes. 

- Többen rendelkezünk persze a keretből NB-I-es múlttal, tudjuk milyen ott a hangulat, és érthetően vágyott oda vissza az ember. Azért dolgoztunk, hogy ez sikerüljön, és most megvalósult. Elkezdtük az egyeztetéseket a játékosokkal, szeretnénk méltón szerepelni - mondta Dr. Mohácsi Máté, aki játékosként a bajnokcsapat tagja volt, mint az Élsport Kft. ügyvezetője pedig már a jövőt is tervezi. 

Csütörtökön Nyíregyháza vezetése köszöntötte a Cápákat. Dr. Kovács Ferenc polgármester gratulált a fiúknak, és egy-egy emlékplakettet adott át. 

- Sikeres szezon van mögöttünk, hiszen a női röplabda együttes után a férfi kosárlabda gárda is bajnok lett, utóbbi pedig ezzel kivívta a feljutást. Öt év után került vissza a legjobbak közé a csapat, és amikor anno Sitku Ernővel leültünk egyeztetni, az volt a kérés, hogy a keretben sok helyi kötődésű kosaras legyen. Most érett be az akkor megkezdett munka - mondta Dr. Kovács Ferenc. 

A játékosok júniusra szabadságot kapnak, a felkészülés pedig július végén kezdődik, a hagyományos kosártáborral.