Integráció – a Sportcentrumban készülnek az úszók
Közös irányítás alatt edzenek a jövőben az Aqua SE és a Nyíregyházi Sportcentrum úszói. A versenyzők a jövőben a megyeszékhely uszodáiban készülhetnek. Több mint kétszáz gyerek úszhat így rendszeresen egységes irányítás alatt.

Több mint kétéves tárgyalássorozat végére került pont. Az Aqua SE úszói és edzői a jövőben integrálódnak a Nyíregyházi Sportcentrumba, és közösen készülnek fel a gyerekek a versenyekre. A megállapodásnak köszönhetően több mint kétszáz fős lett az úszó szakág.

[video]

– Egy hosszú tárgyalássorozat végére kerülhetett pont, mindenkinek engednie kellett, de a lényeg, hogy megállapodtunk. 220 fős lett a szakág, ez egy markáns szám. Buskó Csenge és Szurovcsák Ivett személyében megvannak az élversenyzők, és további tehetségekkel rendelkezünk – mondta Kósa Árpád, a Nyíregyházi Sportcentrum ügyvezetője.

A vízilabdások maradnak az Aqua SE-nél. A vízi sportokat a jövőben Szakács Roland felügyeli, aki eddig az Aqua SE elnöke volt. A versenyzők mostantól négy nyíregyházi uszodában készülhetnek, és a gyerekeknek nem kell Nagykállóba járniuk edzésekre.

– Mindenképp előny a vízilabdásoknak, hogy Sóstón készülhetnek, ahol szeretnénk majd mérkőzéseket is rendezni. Az úszók négy helyszínen edzhetnek, ennek a sportolók mellett a szülők is a nyertesei – mondta Szakács Roland, Nyíregyháza vízi sportjáért felelős vezető.

Az úszók a Nyíregyházi Sportcentrum színeiben először február 14-én mutatkozhatnak be a Szabolcs Tour úszóverseny sóstói állomásán. Aznap Debrecenben a Hajós Kupán az élversenyzők is indulnak, és a vízilabdások is mérkőzést játszanak. Utóbbinál nagy siker, hogy a nyíregyházi nevelésű Csiszár Boldizsár játszhatott az Eger színeiben a felnőtt magyar bajnokságban, olimpiai bajnokok társaságában.

Dankó László

Fotó: Trifonov Éva