Ilyen közönség előtt nem veszíthettem - Öt érmet szereztek a nyíregyházi atléták a bajnokságon
Fotó: Szarka Lajos

Négy arany és egy bronzérmet szereztek a nyíregyházi sportolók a Fedettpályás Atlétikai Magyar Bajnokságon. Az Atlétikai Centrum remekül vizsgázott, a szövetség képviselői elégedettek voltak a szervezéssel. 

Több tesztverseny és korosztályos bajnokság után a 48. Fedettpályás Bajnokság helyszíne volt a nyíregyházi Atlétikai Centrum. Az ország legjobbjai érkeztek, és a létesítmény jelesre vizsgázott. Sok egyéni, sőt Kozák Luca révén országos csúcs dőlt meg a gyors pályának köszönhetően. 

- Rengeteg gratulációt kaptunk a szervezés miatt. Számos külföldi versenyen jártam már, de nyugodtan mondhatom, hogy ilyen körülmények csak a nagy viadalokon fogadtak bennünket. A bajnokság remek referencia számunkra, hogy a jövőben nemzetközi versenyekre is pályázhassunk – mondta Vas László, a Nyíregyházi Sportcentrum szakágvezetője.

A szakágvezető nem csak a rendezés, hanem az eredmények miatt is boldog lehetett. Nyisztor Petra hármasugrásban, Helebrandt Máté gyaloglásban győzött. Bakosi Péter utolsó ugrásával nyerte meg a férfi magasugrást. 

- Végig éreztem a közönség szeretetét és támogatását. Egyszerűen előttük nem veszíthettem, mindenképp nyerni akartam. Fantasztikus érzés volt, amikor átugrottam a 222 cm-t, és bár sok versenyen voltam pályafutásom során, ez a legértékesebb érem számomra – mondta Bakosi Péter.

Férfi súlylökésben Tóth Balázs diadalmaskodott. Remek formában versenyzett, és mindent kiadott magából. 

- Kerekes László edző szokta mondani, hogy én a versenyeken nem 100, hanem 110%-ot adok ki magamból. Ez most is így volt, mert nagyon szerettem volna nyerni. Már az elején löktem egy nagyot ami megnyugtató volt, az utolsó előtti sorozatban pedig bebiztosítottam a győzelmet. Nagyon boldog vagyok – mondta Tóth Balázs.

Pál Robin hármasugrásban bronzérmes lett. Őt is nagyon motiválta a hazai közönség. 

- Mivel én már munka mellett edzek, egy ideig az is kérdéses volt, elindulok-e a fedettpályás bajnokságon, de amikor kiderült, hogy Nyíregyháza lesz a helyszín, azonnal döntöttem, hogy rajthoz állok. A ranglista alapján az 5-6. helyen álltam, de szerettem volna meglepetést okozni. Fantasztikus hangulatban végül harmadik lettem, és ez a bronz számomra nagyon szépen csillog – mondta Pál Robin.

Az érmes sportolókat Pokrovenszki József, Kerekes László és Bakosi Béla edzők készítették fel. Az eredmények több mint biztatóak a szabadtéri szezon előtt.