III. Nyíregyházi Futófesztivál – Már lehet nevezni a távokra

Már lehet nevezni a III. Nyíregyházi Futófesztiválra, melyet a korábbi két év sikere után ismét megrendeznek. Az időpont ezúttal augusztus 27-e, több távra is várják a futókat, az esemény ezúttal is a család minden tagját megszólítja, így gyermektávot is indítanak, továbbá a jótékonysági kör sem marad el. A szervezők látványos pályát jelöltek ki, Nyíregyháza legfőbb nevezetességei mentén. A futófesztivál idén is fókuszba helyezi a környezettudatosságot, így a zöld verseny elveit követik.

A 2021-es és 2022-es év sikere után 2023-ban ismételten megrendezik a Nyíregyházi Futófesztivált, ezúttal már a harmadik alkalommal. Az egészségfejlesztés és a környezetvédelem fontosságára való felhívás az esemény kiemelt célja, így a zöld verseny elveinek megfelelve készülnek a szervezők. Az idei futófesztiválon több kedvezménnyel is készültek, melynek célja a gyermekek és a családok megszólítása, a közös élményszerzés támogatása.

– Javában zajlik a III. Nyíregyházi Futófesztivál szervezése, amely idén is a Wittur és Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzatának támogatásával valósul meg. A nevezés elindult a www.nyiregyhazifutofesztival.hu weboldalon. Idén is különböző távok közül választhatnak a kicsik és a nagyok, lesz gyermektáv, jótékonysági kör, 5 és 10 kilométer, valamint félmaraton. Külön felhívnám a figyelmet arra, hogy nagyon jó csapatépítő a félmaraton páros és trió váltója, ezt kár lenne kihagyni, mind cégeknek, mind iskoláknak javaslom. A jótékonysági távon idén a Leukémiás Gyermekekért Alapítványnak fogunk gyűjteni. Azt remélem, hogy aki részt vesz a III. Nyíregyházi Futófesztiválon, az az 1 kilométeres jótékonysági távot is le fogja futni, kocogni vagy sétálni – emelte ki dr. Bana Richárd, a III. Nyíregyházi Futófesztivál versenyelnöke.

A tavalyi évben is nagy siker volt a futófesztivál (Fotó: Trifonov Éva)

Zöld verseny!

A jótékonyság és az egészségfejlesztés mellett a szervezők kiemelt figyelmet fordítanak a környezettudatosságra, így a korábbi évekhez hasonlóan idén sem lesz szórólapozás, egyszer használatos műanyag pohár, evőeszköz vagy tányér. Ellenben újrahasznosítható rajtszámok, szelektíven gyűjtött hulladékok, környezettudatos ajándékok és egyéb meglepetések várják a nevezőket.

– Idén is nagyon fontos számunkra a környezetbarát szemléletmód és az egészségfejlesztés. Fontos megemlíteni, hogy Magyarország Európa egyik legelhízottabb országa, így mindenképpen életmódprogramban is gondolkodunk. A Mozaik Med Futóközösségben, amely része a Mozdulj Nyíregyháza! mozgásprogramnak, minden hétfőn este 6 órakor az Erdei Tornapályánál várjuk a futni vágyókat. Itt négy különböző csoportban választhatnak távot a résztvevők. Nagyon gyakori, hogy valaki megjegyzi, hogy nem szeret futni, ezért hoztuk létre a rekreációs csoportot, itt a séta és a kocogás váltakozik, de egészen a haladó, versenyző szintekig lehet választani távot. Ez zseniális felkészülés egyben a Nyíregyházi Futófesztiválra is – tette hozzá dr. Bana Richárd.

Futókat és önkéntesek is várnak!

A futók mellett idén is várják az önkéntesek jelentkezését a III. Nyíregyházi Futófesztiválra, akik a rajtközpontban, a frissítőpontokon, tereprendezésben, a futóútvonalon és a célterületen segítenék szívesen a sporteseményt, vagy akár fotókon örökítenék meg a rendezvény pillanatait.

– Idén augusztus 26-án és 27-én valósul meg a III. Nyíregyházi Futófesztivál, amely nagyon komplex családi esemény lesz. Az első nap egy motivációs esttel fog indulni, ahol szakemberek, sportolók fognak előadni és inspirálják majd a futókat a másnapi jó teljesítményre. Másnap pedig nekivágunk a futóversenyeknek, zenés koncertek is lesznek, különböző játékos programok, úgyhogy valójában az egész várost várjuk. Szeretnénk, ha különböző közösségeket is be tudnánk integrálni az eseménybe és azt is, hogy ez közös szívügyünk legyen – zárta gondolatait a III. Nyíregyházi Futófesztivál versenyelnöke.

Rajt! (Fotó: Trifonov Éva)

Augusztus 27-én a Kossuth térről rajtol a III. Nyíregyházi Futófesztivál, ahol a helyszíni nevezésre már reggel fél 7-től van lehetőség. A hivatalos megnyitót követően futóedzőkkel melegíthetnek be a rajthoz állók, fél 9-től pedig folyamatosan indulnak a különböző távokra nevezők. A hobbisportolókat és profi atlétákat is kiszolgáló gyors, látványos pályát jelöltek ki a szervezők, ahol a futófesztivál fő versenyszámának, a félmaratonnak az útvonala Nyíregyháza legfőbb nevezetességeit fogja érinteni, a kiemelt futóhelyszínek bemutatásával. A versenyközpontban pedig megmutatják, hogy egy futóesemény a teljes család számára jelenthet tartalmas kikapcsolódást.