Idősügyi tanács – Három témában is egyeztettek a szépkorúak a Városházán
Fotók: Szarka Lajos

Ismét ülésezett a nyíregyházi Idősügyi Tanács. Ezúttal a városgondnok munkáját, a civil szervezetek pályázati lehetőségeit, valamint a városi sportvetélkedő programjait ismerhették meg a résztvevők.

Nap mint nap rengeteg telefonhívást bonyolít le Nyíregyháza városgondnoka, aki most időt szakított arra is, hogy a keddi Idősügyi Tanács ülésén részt vegyen és tájékoztassa a város szépkorúit, akik rendszeresen megkeresik őt a különböző észrevételeikkel.

A városért dolgozik nap mint nap

"Igyekszem mindenre reagálni és a munkatársaimmal együtt minden olyan dologgal kapcsolatosan segíteni, amivel megkeresnek. Nagyon fontos, hogy még jobbá, még szebbé, még élhetőbbé tegyük városunkat. Erre mindig buzdítom a fiatalabbakat és időseket egyformán. Nagyon sokszor keresnek meg hasonló témákban, ilyen például a takarítás, a szemétszedés, a fák, a járdák, az utak, a kátyúk, a közvilágítás helyzete – tulajdonképpen azt lehet mondani, hogy ez mindenkinek a vesszőparipája. Én kérem mindig a lakosságot, hogy bármilyen észrevételük vagy panaszuk van, azonnal keressenek, mert elképzelhető, hogy rögtön tudunk segíteni” – mondta Bordás Béla, Nyíregyháza városgondnoka.

Közösen a szépkorúak érdekeikért

A nyíregyházi Idősügyi Tanács évekkel ezelőtt azért jött létre, hogy a szépkorúak közösen tudjanak gondolkodni az őket érintő ügyekben, különböző témakörökben tájékoztassák őket, valamint javaslatokat fogalmaznak meg és továbbítanak a városvezetés felé. Legutóbbi ülésükön még a civil szervezetek pályázati lehetőségeiről és a városi sportvetélkedőről is egyeztettek.

Az a programsorozat, ami előttünk van, a sporttalálkozó egy nagy demonstráció, ott több száz szépkorú szokott megmérettetni és ahhoz egy nagy felkészültség kell. Ezért van szükség a Petneházyné Magdik jelenlétére is. Időben szeretnénk máris beindítani a szervezést, hogy ne legyen kapkodás, ugyanis májusban szeretnénk megcsinálni ezt a bizonyos sportnapot. Bordás úr mint városgondnok sok mindent lát a városban és ezekhez szeretnénk mi egy adalékot adni, hogy mi mit látunk a városban, amit orvosolni kellene. Krisztinát pedig azért hívtuk, mert most van a pályázatok leadásának az ideje, tehát ez is nagyon aktuális téma” – mondta az Idősügyi Tanács titkára, Telepóczkiné Farkas Márta.

Szépkorúak Sporttalálkozója

Tavaly több mint ötszázan vettek részt a sporttalálkozón, az elmúlt évek alatt duplájára nőtt az érdeklődők száma. Idén kilencedik alkalommal várják az 55 év fölöttieket, ezúttal is az Atlétikai Centrumban.

Ez tulajdonképpen a sportnap mellett egy idősekről szóló kikapcsolódást nyújtó rendezvény is. Nagyon sok ismerős arcot látok minden évben, de a jelentkezők száma is egyre növekszik, de több a néző is és az aktívan résztvevő is Minden idősnek megvan a megfelelő sportág, értem ez alatt, hogy van sakk is, teke is de fizikai igénybevételt jelentő sportágak is” – nyilatkozta Petneházyné Bugán Magdolna, az Első Nyírségi Fejlesztési Társaság igazgatója.

Az Idősügyi Tanácson keresztül szeretnék a szervezők minden szépkorú figyelmét felhívni, hogy a nyugdíjas szervezetekhez vagy klubokhoz nem tartozó városlakókat is szeretettel hívják és várják majd a sportnapra.

Kapcsolódó galéria

Idősügyi Tanács 20240319