Idén sem marad el a téli-tavaszi átállást segítő közlekedésbiztonsági akció Nyíregyházán
Fotó: Archív

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Baleset-megelőzési Bizottsága idén is megrendezi a gépjárművek és kerékpárok téli-tavaszi átállását segítő közlekedésbiztonsági akcióját.

A Szablcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatta szerkesztőségünket, hogy a megszokott helyszínen, Nyíregyházán a Nyír Pláza bevásárlóközpont parkolójában várják kollégáik 2022. március 19-én (szombaton) reggel 9 órától 16 óráig azokat a tulajdonosokat, akik élni kívánnak az ingyenes műszaki átvizsgálás lehetőségével.

A Nemzeti Közlekedési Hatóság munkatársai mobil műszaki vizsgaállomást fognak üzemeltetni, amellyel felmérik a gépjárművek műszaki állapotát. A rendőrök a gépjárművekben lévő folyadékszintet és az okmányok ellenőrzését is elvégzik. A kerékpárokat átvizsgálják, és akár BikeSafe jelöléssel is ellátják, és nyilvántartásba veszik.

Annak sem kell aggódnia, akinek a gépjármű műszaki állapotában, vagy okmányaiban a rendőrök problémát tapasztalnak, mert az akció célja a figyelemfelhívás, így szankcióra nem kell számítaniuk a résztvevőknek.   

A rendőrök láthatósági és autóápolási eszközöket, fék-hűtő-ablakmosó folyadékokat, és egyéb hasznos kiegészítőket is ajándékoznak majd.

 

Forrás: Szablcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság