Idén is programok sokaságával várják a kikapcsolódni vágyókat

2014-ben két vasútmodell kiállítás, több képző- és iparművészeti tárlat, családi délutánok és különleges mozgáslehetőségek is várták az érdeklődőket az Érkertben, a Vasutas Művelődési Házban. Az intézmény csatlakozott a Kultúrházak éjjel-nappal, és a Múzeumok éjszakája programsorozatokhoz, amelyek alkalmával is érdekes programokat kínáltak a betérőknek. Rendezvényekkel, és szabadidős elfoglaltságokkal 2015-ben is fogadják a látogatókat. Januárban a Magyar kultúra Napját az Életet az éveknek Nyugdíjas Egyesület közreműködésével szervezik meg, amikor is a Kállay Gyűjtemény anyagából nyílik kiállítás. Februárban pedig második alkalommal csatlakoznak a Kultúrházak éjjel-nappal országos programsorozathoz, amelynek keretein belül a Vasutas Művelődési Házban már hagyománynak számító egészséges életmódot szeretnék népszerűsíteni a szervezők. Táplálkozási tanácsadással, ételkóstolással és ingyenes mozgásos lehetőségekkel várják a kikapcsolódni vágyókat. Márciusban kabarédélutánra invitálják a nevetni vágyókat, de a jeles napokról sem feledkeznek meg a művelődési házban.

Malamidesz Szilvia, a Vasutas Művelődési Ház és Könyvtár igazgatója a Nyíregyházi Televízió Híradójának elmondta, a céljuk elsősorban az érkerti lakótelep lakóinak a megszólítása. Ha lehetőség van rá, ingyenesen kínálnak programokat: kiállításokat, vagy az egészséges életmóddal kapcsolatos rendezvényeket. A környék óvodáival és iskoláival szoros kapcsolatot ápolnak, így a gyerekek is rendszeres résztvevői a ház eseményeinek. A Vasutas Művelőséi Hát és Könyvtár azonban nem csupán az érkerti városrész lakóit várja, hanem szívesen látják a város és a megye lakosságát is programjaikra.
A rendezvényeket idén rajzpályázatok, vers,- és mesemondó versenyek és kiállítások is színesítik. Nem maradhat el ebben az évben sem a Vasútmodell kiállítás. Az udvaron található keskeny nyomtávú vasúti kocsi „Kupé-galéria” néven biztosít majd helyet a különböző tárlatoknak. A Vasutas Művelődési Ház és Könyvtárban működik az Aranykapu Népművészeti Egyesület is, amelynek alkotói január végétől folyamatosan kiállítják munkáikat. Mindezek mellett állandó programokkal és a hét minden napján mozgásos lehetőségekkel várják a kikapcsolódni vágyókat.

M.E.