Idén is megyénk ad otthont a magyarországi ifjúsági kerékpáros világkupa-fordulónak
Fotó: Vígh Attila

A harmadik magyarországi junior világkupa, a One Belt One Road Nations’ Cup Hungary augusztus 17-én rajtol. Az ifjúsági korosztály legjobbjai a három versenynap alatt 232,8 kilométert abszolválnak.

A nemzetközi korosztályos sorozat immáron harmadszor látogat hazánkba, amely 2020-ban közel száz év után rendezhetett ismét világversenyt a sportág történetében. A Nations’ Cup futamain válogatottak, regionális és klubcsapatok vesznek részt. A magyarországi viadal - a tízfordulós sorozat kilencedik állomásaként - egy egyéni időfutamból és két országúti mezőnyszakaszból áll majd augusztus 17. és 19. között.
A verseny egy 3,8 kilométeres prológgal kezdődik Nyíregyházán, majd másnap Nyíregyháza és Ibrány között egy 111,6 kilométeres mezőnyetap várja a kerekeseket. A zárónapon Vásárosnaményból indul a karaván, a cél természetesen Nyíregyháza, ezúttal 117,4 kilométert megtéve.
A verseny központja tehát Nyíregyháza lesz. A szabolcsi megyeszékhely 2019-ben két nemzetközi versenynek is otthont adott (V4 Special Series), majd 2020-ban és 2021-ben sikeresen segítette az ifjúsági világkupa megrendezését.
A versennyel kapcsolatos további információk, érdekességek a világkupa-sorozat magyar futamának hivatalos honlapján találhatók (www.ncuphungary.hu).