Idén is lesznek önkormányzati nyári napközis táborok
Idén is lesznek önkormányzati nyári napközis táborok

Még három hónapig iskolába kell járni, hogy beköszöntsön a vakáció, azonban lassan már lehet tervezni a nyarat, hiszen idén sem maradnak el a klasszikus önkormányzati nyári napközis táborok.

Mint ahogyan korábbi lapszámunkban írtunk róla, ebben az évben 10 turnusban közel 1000 gyermek táborozhat az önkormányzat tulajdonában és a NYÍRVV Nonprofit Kft. üzemeltetésében lévő Szigligeti Gyermeküdülőben. Az első csoport június 19-én indul a Balaton partjára, az utolsó pedig augusztus 25-én jön haza. Azonban nemcsak Szigliget, hanem napközis táborok is lesznek idén – tájékoztatta a Nyíregyházi Napló szerkesztőségét Jászai Menyhért alpolgármester.

1700 támogatott hely

– A korábbi évekhez hasonlóan, idén is várják majd nyári napközis táborok a nyíregyházi lakhellyel rendelkező, nyíregyházi székhelyű alapfokú általános iskolába járó tanulókat. Ezekben a szülők kizárólag az étkezésért fizetnek majd, minden egyéb költséget a támogatás fedez – részletezte.

Június 20-án startolnak

– A táborok idén is több helyszínen várják majd az iskolásokat június 20-tól kezdődően. A turnusok száma az egyes helyszíneken ugyan eltérő, de összesen 1700 gyermek táboroztatását tudjuk biztosítani.

Benépesül a Futurobi is

Az alpolgármester a részletekről annyit elmondott, hogy a Sóstói Múzeumfaluban például ebben az évben 6 turnus lesz, hetente minimum 100 gyereket várnak. A Kis Vakond táborba 8 turnust terveznek hetente minimum 100 iskolással (ide már az 5-6-7. évfolyamos gyerekeket is várják, akiknek minden héten szeretnének több szakmát is bemutatni a szakképző centrum és az iparkamara segítségével), valamint ebben az évben új helyszínként a Futurobi Játszóház is bekapcsolódik a tábori helyszínek sorába, ott 8 héten át, hetente 30 gyerek táborozhat majd.

A szervezőknél lehet jelentkezni

A tájékoztatás során megtudtuk, az önkormányzat nyári napközis táboraira továbbra is az oktatási intézményekben lehet majd jelentkezni (ahová jár a gyermek), az iskolai szervezőknél.