Idén is balkonföldet biztosítanak a nyíregyháziaknak
Fotó: Illusztráció

A NYÍRVV Nonprofit Kft. 2022-ben is balkonföldet biztosít Nyíregyháza lakóinak, mellyel még szebbé tehetik közvetlen környezetüket. A társaság munkatársai a hét második felében megkezdik a balkonföld kihelyezését Nyíregyháza 73 helyszínén. Balkonföldet szállítanak ki társasházi lakóövezetekbe, helyszínenként 0,5 és 4 köbméter közötti mennyiségben, összesen 125,5 köbmétert. Az akció célja, hogy a komposztos termőföldkeveréket virágok átültetéséhez, balkonládák növényesítéséhez, ültetéshez használhassák fel a városlakók.

A helyi lakók már elkezdték felhasználni a balkonföldet itt, a Garibaldi utcánál. A kihelyezett mennyiségből bárki vehet magához, a cél, hogy még virágosabbak legyenek az erkélyek, teraszok, függőfolyosók és ablakok, ezáltal még szebb és zöldebb legyen Nyíregyháza.

A NYÍRVV Nonprofit Kft.-nek ez egy több éve futó programja, a tavasz közeledtével számos akciót hirdetünk meg, ez az egyik, amelyet lakótelepeken, társasházi övezetekben helyezzük ki, a városban 73 helyszínen, összesen 125,5 köbméter földet. Ezt a lakók a földek frissítésére tudják felhasználni, hogy szebbé tegyék a lakókörnyezetüket. Január-februárban zajlott le a szomszéd fűje akciónk, ez főleg családi házas övezetekben biztosított maximum 1 köbméter földet és egy kiló fűmagot az igénylőknek. Ennek a kiosztása már lezajlott, de az Ültess egy fát a holnapért nevű akciónk is folyamatban van, itt az igénylési időszak már véget ért, április vége felé osztjuk ki a növényeket.”

Dicső Péter hozzátette, minden évben többen is kapnak térítésmentesen járdalapot és kavicsot ahhoz, hogy kerítésük előtt járdát építsenek. Az igénylők száma évről évre félszáz felett van, most is bárki élhet a lehetőséggel. Azonban fontos megjegyezni, hogy csak azoknak adják a járdalapot és a szükséges aljzatot, akiknél az újonnan elhelyezett járdalapok kapcsolódnak már meglévő járdaszakaszhoz.