I. Nyíregyházi Futófesztivál - Jótékony célt is szolgál a vasárnapi sportrendezvény

A hétvégén benépesül a megyeszékhely belvárosa, vasárnap rendezik az I. Nyíregyházi Futófesztivált. Több távra lehet nevezni, a legbátrabbak a félmaratont is teljesíthetik. Számos kiegészítő programmal is készülnek a szervezők. 

Nyíregyházán egyre több futót és kocogót lehet látni. Köszönhető ez annak is, hogy a városban az elmúlt években több olyan helyet alakítottak ki, ahol rekortán futópályák létesültek. A legújabb az Atlétikai Centrumban található, de nagyon népszerű a Bujtosi Városliget, Sóstó és természetesen az erdő is. 

- A város 2,5 millió forinttal támogatja az eseményt. Ez egy jó alkalom arra, hogy a Nyíregyházára érkezők megismerjék a várost. De várunk mindenkit az útvonal mellett is, hogy szurkoljon a futóknak - mondta Dr. Ulrich Attila, Nyíregyháza alpolgármestere.

Az I. Nyíregyházi Futófesztivál szervezőinek, a Mozaik Med Sportegyesületnek egy régóta dédelgetett álmunk válik valóra azzal, hogy 5 év után újra lehet városi futóverseny a megyeszékhelyen, melynek útvonala érinti a legszebb pontjait Nyíregyházának. Hat távra lehet nevezni, a legrövidebb 1 km, a leghosszabb pedig a félmaraton, azaz 21 km. 

- A járvány miatt sok verseny elmaradt, most rendezhetnek újra eseményeket a szervezők. Jó hír, hogy teljesen el lesznek különítve az egyes kategóriák résztvevői, a rajtok is külön lesznek, így nincs szükség oltási kártyára, bárki indulhat - mondta Dr. Bana Richárd versenyelnök. 

A 21 km-t egyéniben, párosban és trióban is lehet teljesíteni. A rajt augusztus 8-án vasárnap 8.30-tól lesz a Kossuth téren. Egy 1 km-es jótékonysági futással a Kérlek Segíts Alapítványt szeretnék támogatni, akik elhízott gyermekek táboroztatásával is foglalkoznak, illetve a hatékony gyermekrehabilitációhoz szükséges robotikai eszközök beszerzésére gyűjtenek. A szervezők az erre a távra érkező nevezési díjakat az alapítványnak ajánlják fel. Nevezni mindegyik távra még aznap reggel is lehet a helyszínen. Már egy nappal korábban, azaz szombaton is várják a sportolókat egy motivációs esttel. A Váci Mihály Kulturális Központban ismert futók, versenyzők tartanak előadásokat. 

Kapcsolódó galéria

Vasárnap rajtol az I. Nyíregyházi Futóvesztivál