Hibrid autóval a rallycross bajnokságban - A nyíregyházi pilóta jelenleg dobogós helyen áll

Az autósportban egyelőre még ritkaságnak számít a hybrid versenyautók megjelenése a versenypályán. A nyíregyházi Cs. Nagy Zoltán versenyző - aki a Diamond együttes ènekese -  az egyike azon keveseknek, aki egy ilyen autóval versenyeznek. 

- Büszke vagyok, hogy egy ilyen autót vezethetek. A legfontosabb, hogy ez egy magyar fejlesztés, és a magyar bajnokságban állunk rajthoz vele, rallycross szakágban. A kocsi súlya nagyon könnyű, hiszen a versenyzővel és az üzemanyaggal együtt csak 1130kg. Karosszériájának minden eleme üvegszálból készült, ami könnyű. 3 motor található benne, ami a hajtást biztosítja. Elől egy 1,6-os benzin motor, a hátsó tengelyen pedig 2 db villanymotor, melyek nyomatéka tiszteletre méltó, 650 Nm. Az autó 4 kerék hajtással rendelkezik, és a könnyű súlyához 220 lóerő párosul. Gyorsulása 0–100-ra 3,5 másodperc - mondta Cs. Nagy Zoltán. 



A versenyző 4 futam után dobogón áll a magyar összesített bajnokságban, de még 3 futam hátra van, és egy szlovákiai versenyre is elutazik. A következő versenyük Máriapócson,  hazai környezetben lesz. A tervek szerint jövőre EB futamokon is szeretne rajthoz állni a pilóta.