Huszadikán nyit az élményfürdő

A Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. vezérigazgatója szerint december huszadikán már a megújult körülményekkel fogadják a látogatókat az Aquariusban.
Az élményfürdő szolgáltatásainak többsége már üzemelni fog huszadikától, de a gyógyászati szárny építése miatt van, amit most még nem tudnak majd igénybe venni a látogatók.

– A szaunavilágot is érinti, így az sajnos nem fog működni – mondta a vezérigazgató. – Viszont a termálvilág, a gyermekvilág, a hullámvilág és év végére az 50 méteres feszített víztükrű medence is üzemelni fog. Nagyon fontos, hogy az lesz az újszerű, hogy egy folyosón keresztül az élményfürdőbe látogató vendégek is fogják tudni használni az 50-es medencét. Próbáltuk a munkálatokat úgy organizálni, hogy minél hamarabb megtudjunk nyitni, nyilván itt födémeket kellett építeni, a légtechnikának az átszerelése történt a födémekre, tehát hozzányúltunk a házhoz is. És természetesen a felújítás mellett, ami a projektnek a része, a felújítási területet nem érintő, a vizesblokkokat is saját erőből rendbe tettük, hiszen azok nagyon rossz állapotban voltak. Azok is elkészültek, így nincs akadálya hogy december 20-án megnyissa kapuit az élményfürdő.

A gyógyászati szárny várhatóan jövő év tavaszán készül el, ott módosítani kellett az építési engedélyt is. A beruházás több mint 300 millió forintba kerül, de ebben még az új eszközök beszerzése nincs benne. A régen várt nagymedence lefedése pedig körülbelül 70 millióba van, emellett saját erőből is 10 millió forintot költöttek a felújításra.

Erdős József