Hogyan készítsünk különleges húsvéti tojást fillérekből?
Különleges tojással szeretnéd várni a locsolókat? Pár lépésben elkészítheted a tökéletes tojást a legények örömére. Nincs más dolgod, mint beszerezni (akár hobbiboltból) annyi hungarocellből készült tojást, amennyit készíteni szeretnél, összeszedni néhány, akár régi, de mutatós mintájú anyagot és hajrá!

1. A hungarocell tojásokat vágd be a kép alapján 4 egyenlő részre, de ne túl mélyen!

2. Figyeljünk arra, hogy alul és felül pontosan érjenek össze a vágási vonalak, ha szükséges, előtte ceruzával rajzoljuk meg pontosan. Próbáljunk meg akkora anyagot lemérni és méretre vágni, hogy az alul és felül is pontosan fedje a tojásrészt.

3. Fogjunk egy tompa kést, vagy a sniccer életlen végét, és óvatosan tömködjük be az anyag két végét a vágásba. Ha a kelleténél nagyobb az anyag, nyugodtan vágjuk le a kilógó részeket.

4. Ha kész az egyik rész, jöhet a többi! Ha minél dekoratívabbak szeretnénk lenni, válasszunk összeillő színeket és mintákat. A képen egy szolid kék-fehér virágos és bézs színű anyagból készítettük el a tojást. Hát nem elbűvölő?!

5. Ha mindent jól csináltunk, a 4 betömködött anyagdarab így áll össze eggyé. A vágás menti kiálló felesleges anyagot vágjuk le, ami pedig nem akar a helyén maradni, rögzítsük apró gombostűvel. Ne aggódj, nem fog látszani.

6. Vékony dekorszalaggal fedjük el a vágás nyomait, alul-felül rögzítsük gombostűvel. Tűzhetünk az aljára nagyobb szalagból készült masnit, a tetejére akár akasztót, így szépen mutat az asztalon aranyeső- vagy barkaágakra akasztva.

Ugye nem is volt olyan nehéz?!

Keresztesi Szabina