Hiba nélkül – nyertek a röpisek
Jó játékkal győzött a Fatum-Nyíregyháza.

Anya és lánya

A találkozó előtt sokan meglepődve tapasztalták, hogy Erdősné Balogh Erika is a többiekkel melegített. A legendás játékos Roma Flóra térdsérülése miatt döntött úgy, hogy a pályán is segíti a csapatot, nem csak az oldalvonal mellől edzőként. Anya és lánya – Erdős Zsófia is a csapat tagja – így ismét együtt játszhatott az Aluprof TF ellen.

I. szett

Az első szettben jól is kezdett a Nyíregyháza, és úgy tűnt, Erdősné beállása a többiekre is jó hatással volt. Különösen Sikos Petra játékán látszott óriási javulás. Nelmaira Valdez és Deborah Araujo is pontosan ütött, nyerte is a játszmát a Fatum-Nyíregyháza (25–19).

II. szett

A második játékrészben nagyot változott a játék képe. A 4. helyen álló TF jól blokkolt, és komoly, tízpontos előnyre tett szert. Cserékkel próbálta felrázni csapatát Kőhalmi Richárd, és ez részben sikerült is, mert a szett végére kisebb lett a különbség, de egyenlíteni nem sikerült (17–25).

III. szett

Újabb fordulat, ezúttal a Nyíregyháza játszott hibátlanul. Az ütők mellett Vén Eszter is szorgosan gyűjtögette a pontokat, Erdős Zsófia pedig pontos labdákkal szolgálta ki a társakat. Nem is maradt el a hazai siker (25–16).

IV. szett

A fővárosiakban alaposan benne maradt az előző játékrészben kapott pofon, míg a Fatum-Nyíregyháza ott folytatta, ahol abbahagyta. Nem volt gyenge láncszem sem védekezésben, sem támadásban. 90 percnyi játék után jöhetett az első meccslabda, melyet Erdősné Balogh Erika értékesített, így nem csak a szettet, a mérkőzést is nyerték a hazaiak (25–13).

Fatum-Nyíregyháza–Aluprof TF 3–1 (19, -17, 16, 13)
Bujtosi Szabadidő Csarnok, 400 néző

Nyíregyháza: Araujo 16, Erdős 4, Erdősné 5, Sikos 16, Valdez 18, Vén 11. Csere: Akimova, Sitku (liberó), Berényi (liberó), Hengsperger, Andrejkovics.

Kőhalmi Richárd vezetőedző: – Jól játszottunk, úgy tűnik, megértették a játékosok, mit vár tőlük a szakvezetés. Ma nem volt hullámvölgy, ilyen stabil játékot várok a jövőben is.

Erdősné Balogh Erika: – Nagyon élveztem ismét a játékot, jól éreztem magam, és szeretnék segíteni az MTK ellen is. Van, aki azt mondta, jobban érezte magát, hogy ott voltam mellette a pályán, ha csak ezen múlik az eredmény, ott leszek.

Dankó László

További képekért kattintson a fotóra!