Alabamából Nyíregyházára – amerikai edző a Tigers-nél
Az Egyesült Államokból érkezett edző a Nyíregyháza Tigers-hez. Az amerikai football csapat idén a HFL-ben indul, azaz a legjobb magyar csapatokkal harcol a bajnoki címért.

Mentálisan is változni kell

Bradley Hebing korábban dolgozott Alabamában, majd Európán belül Belgiumban és Németországban is. Az amerikai tréner örömmel jött, és a Celect Aréna Kupán már látta játszani a csapatot. A Nyíregyháza Tigers teremben két bajnoki cím után most a második helyen végzett. Az edző szerint főként a kondíción kell javítani, és próbálja a mentalitását is megváltoztatni a játékosoknak.
– Az a legfontosabb, hogy több időt töltsenek a sporttal a játékosok. Az a színvonal, amit a tévében látunk egy-egy NFL meccsen, nem magától jön. Ahhoz kevés a heti két edzés – amit a körülmények most a Tigers-nél engednek –, hogy csodákat tegyünk. Fejben viszont lehet változtatni, de abban is bízom, hogy a feltételek is javulnak majd idővel – mondta a Nyíregyháza Tigers új edzője.

Szórakoztató és eredményes

Az 51 éves szakember év végéig biztosan marad, de további két esztendőre is opciós joga van a Tigers-nek. Jól érzi magát Nyíregyházán.

– Feleségemmel érkeztem, és nagyon jól érezzük magunkat, tetszik a város. Korábban Európa keleti részén még nem jártam. A játékról alkotott véleményem az, hogy legyen szórakoztató. De ha nem nyer egy csapat, akkor senki nem fog örülni, tehát eredményesnek is kell lennie. Remélem, a Tigers-szel azok leszünk a bajnokságban – mondta Bradley Hebing.    

A legjobb magyar csapatok ellen

Az idei bajnokságban a HFL-ben indul a csapat, ahol szeretne jól szerepelni. Ehhez azonban szponzori segítségre is szükség lenne. A sportág egyre népszerűbb a fiatalok körében, tavaly a HFL döntőjét hatezren látták élőben.

– Sok fiatal gyerekünk van, már 12 éves kortól. Érdekli őket a játék. Sajnos mindent a tagdíjból fizetünk a nevezési díjtól az utazáson át a legutolsó stopliig, amit felcsavarozunk a cipőnkre. A felkészülési körülményeken szeretnénk javítani, hogy megfelelő pályán, fűtött öltözőben készülhessen a csapat, és akkor a szülők is nyugodtabban hagyhatnák ott a gyerekeket. Ehhez szeretnénk névadó szponzort találni. Mivel a bajnokság mérkőzéseiről az egyik országos csatorna is összefoglalókat készít, így reméljük, nagyobb reklámértéke lesz a csapatnak – mondta dr. Szépe József, a Nyíregyháza Tigers elnöke. 
Az együttes április 4-én kezdi a szezont a Budapest Wolves ellen, az első hazai mérkőzést pedig április 25-én rendezik a Győr Sharks ellen. 

Dankó László