Hét ország párosai húzzák majd a gázt a megyében

Július 9-én ismét rangos nemzetközi salakmotorversenyt rendeznek a megyében. A páros EB elődöntőre hét nemzetből érkeznek versenyzők. A legjobbak a dániai fináléba jutnak. 

Nincs megállás, újabb rangos nemzetközi versenyt rendeznek a Nagyhalász Speedway Ringen. Július 9-én a páros EB egyik elődöntőjét tartják, melyre hét nemzetből érkeznek motorosok. Magyarország mellett Csehország, Lengyelország, Finnország, Szlovénia, Ukrajna és Lettország csapatai mérik össze erejüket. Ezúttal két motoros egy csapatot alkot, és egymást segítve igyekszik minél több pontot szerezni. 

- Két motoros teljesen lezárhatja az ideális ívet, és ha jól dolgoznak össze, akkor nagyon nehéz megelőzni őket. Ezúttal nem magukért, hanem a csapatért küzdenek, ezért a nézők számára ez is izgalmassá teszi a versenyt – mondta Albók József, a Nagyhalász Speedway Ring tulajdonosa.  

A páros EB másik elődöntőjét Nagyhalász mellett Franciaországban rendezik, a legjobbak pedig a dániai fináléba jutnak. Egy-egy futamban 2 nemzet 2-2 motorosa áll rajthoz, és a közösen szerzett pontok összegzése után derül ki, ki jut tovább.  A mi színeinket Fazekas Dennis, Magosi Norbert és tartalékként Kovács Roland képviselik.

- A csapatot Szegedi Máté vezeti, aki a taktikáért is felel. Van aki a belső íven, van aki inkább belül szeret motorozni. A Joker megszűnt, a starthelyeken viszont változtathatnak a csapattagok – tette hozzá Albók József. 

Összesen 21 futamot rendeznek majd július 9-én.