Hazai pályán - Vasárnap az Ajkát fogadja a Nyíregyháza Spartacus

Sűrű a program, egy hét alatt harmadik mérkőzését vívja majd vasárnap a Nyíregyháza Spartacus. Ezúttal az Ajka érkezik, a két együttes pedig hetedik alkalommal találkozik az NB-II-ben. A korábbi hat meccsből négyet a Szpari nyert, az Ajka mindössze egy találkozón győzött, idén februárban. Akkor Kis Károly gárdája elvitte mind a három pontot a Városi Stadionból. 

Az Ajka vezetőedzőjét jól ismerhetik a Spartacus szurkolói is, mivel irányította a Nyíregyházát is. Szervezett védekezés jellemzi együtteseit, idén viszont sok gól születik a találkozóikon. A Csákvárnak ötöt, a Szentlőrincnek négyet lőttek, de öt gólt kaptak a Debrecentől és a Budaörstől is. A vendégek egy rossz sorozatot szakítottak meg szerdán a Dorog legyőzésével, és a 12. helyen állnak, négy ponttal szereztek kevesebbet mint a Nyíregyháza Spartacus. A mieinknél a koronavírus-fertőzés miatt továbbra is sok a hiányzó, a negatív tesztet produkáló labdarúgók csak egy tüzetes kardiológiai vizsgálat után kezdhetik újra a tréningeket. Így viszont újra sok fiatal játszhat a csapatban. Magyar Gábor egy hete, a Szeged ellen játszotta első NB-II-es meccsét, majd szerdán a Vasas ellen is kezdő volt.

- Volt bennem drukk, de igyekeztem megfelelően felkészülni mentálisan is. A csapattársak és a stáb is mondta, hogy próbáljam meg élvezni a mérkőzést, és igyekeztem nem túlpörögni. Úgy érzem ez sikerült, és egy gyerekkori álmom vált valóra. Amikor elkezdtem focizni, ez volt a célom, hogy egyszer a Szpari felnőtt csapatában játszhassak, tévés meccsen. A Vasas ellen ez megadatott, hatalmas élmény volt - mondta Magyar Gábor. 

A Szpari-Ajka mérkőzést zárt kapuk mögött rendezik vasárnap 17 órától.