Napi cukiság! Képeken 2020 bébijei a Nyíregyházi Állatparkban!
Fotók: Nyíregyházi Állatpark

Idén is bőséges volt a szaporulat a Nyíregyházi Állatparkban, szinte nem telt el úgy hónap, hogy ne számoltak volna be egy új jövevény megszületéséről. Bár az évnek még koránt sincs vége, összegyűjtöttük 2020 eddigi cukiságait.

 

AMERIKAI BÖLÉNY

Októberben amerikai bölény született a Nyíregyházi Állatparkban. A 9 hónapnyi vemhesség után világra jött állattal, már 7 tagot számlál a csapat.

 

OROSZLÁNKÖLYKÖK

Szintén idén négyesikrek születtek 2 hím és 2 nőstény - a Nyíregyházi Állatpark oroszlán (Panthera leo) családjában. Az oroszlánkölykök, azért is különlegesek, mert a Nyíregyházi Állatpark „alapító” oroszlánjának dédunokái. A kicsikkel már 14 oroszlán él a Nyíregyházi Állatparkban, melyekből 6, a ritka fehér színváltozathoz tartozik.

 

LEGYEZŐS KORONÁSGALAMB

Az Új-Guineában őshonos nagytestű madár az egyik leglátványosabb galambfaj.

 

GEOFFROY-MACSKA

A szaporulat hatalmas szakmai siker, hiszen a világ állatkertjeiben mindösszesen 75 egyed él, s az elmúlt 12 hónapban összesen 3 helyen sikerült szaporítani ezt a ritka macskafélét. Az Európai Fajmegőrzési Program keretében érkezett tenyészpár 12 éves cseh állatkertben született hím egyede 2014-ben érkezett Nyíregyházára, míg 11 éves német párja 2017-ben került a SóstóZoo-ba.

 

FEHÉR OROSZLÁNOK

Nyáron ritka színváltozatú nagymacskák, fehér oroszlánok születtek a Nyíregyházi Állatparkban. A szülőpár mindkét tagja - a 7 éves Csehországból érkezett anyaállat, Binti és szintén 7 éves párja, a Hollandiából érkezett Inkosi 2015 óta alkot egy párt a Nyíregyházi Állatparkban.

 

ROTSCHILD-ZSIRÁF

Szintén nyáron zsiráfborjú született a Nyíregyházi Állatparkban. A neve Jubileum lett, hiszen ő a 10. náluk született zsiráfborjú.

 

SÁRGASZAKÁLLAS MAKI IKREK

130 napi vemhesség után sárgaszakállas maki ikrek is születtek.

 

KIS NAGY MARÁK

A pampanyúl vagy más néven nagy mara (Dolichotis patagonum) Földünk második legnagyobb rágcsálója. Megjelenése olyan, mintha egy nyulat kereszteztek volna egy őzzel, valójában azonban a tengerimalacfélék családjába tartozik.

 

EURÓPAI BÖLÉNYBORJÚ

 

MISHMI-TAKIN

A világon mindösszesen 37 állatkert tart Mishmi- takint, ahol 164 egyedből, már 9, Nyíregyházán látható. 

 

ZEBRA CSIKÓ

A Nyíregyházi Állatpark hatalmas, az afrikai szavannát idéző állatbemutatója nagy népszerűségnek örvend, hiszen zebrák, orrszarvúk és antilopok élnek közös kifutóban a páviánok dombjával szemben.  

 

VÖRÖS ÓRIÁS ÉS BENNETT-KENGURUK

Az év elején vörös óriás (Macropus rufus) és Bennett-kenguruk (Macropus rufogriseus) születtek a Nyíregyházi Állatparkban.