Hazai pályán a Cantemus - Mozgalmas nyarat tudhatnak a hátuk mögött
Hazai pályán a Cantemus - Mozgalmas nyarat tudhatnak a hátuk mögött

Mozgalmas nyarat tudhatnak a hátuk mögött a Nyíregyházi Cantemus Kórus együttesei. A Cantemus Gyermekkar Szabó Dénes karnagy vezetésével Portugáliában, a Fülöp-szigeteken és Szingapúrban aratott nagy elismerést, a Szabó Soma vezette Cantemus Vegyeskar pedig sikeresen mutatkozott be első, Japánban tett koncertkörútján.

 

És persze indul a Cantemus Kórusbérlet idei évadja is. A bérlet első koncertje szeptember 28-án 18 órakor lesz a Kodály Zoltán Általános Iskola hangversenytermében, ahol a francia avantgárd egyik meghatározó alakja, Francis Poulenc zeneszerző kórusművészetének egyik jelentős alkotását, a Stabat Matert mutatják be a Szabolcsi Szimfonikus Zenekar és a Cantemus Vegyeskar előadásában, Szabó Soma vezényletével.

 

A kórusbérlet második előadására „Találkozások” címmel, november 9-én kerül sor, ahol mai szerzők műveit hallhatja majd a közönség. Gyöngyösi Levente, Ott Rezső, Vajda János, Orbán György, Szokolay Sándor és Tóth Péter kórusműveit éneklik a Cantemus kórusai.

 

2020. február 22-én láthatja a közönség a kórusbérlet harmadik hangversenyét, ahol a szervezők hamisítatlan Cantemus Farsangot varázsolnak a színpadra. A koncerten a kóruscsalád valamennyi együttese színes, érdekes, jókedvű műsorral kedveskedik majd a közönségnek.

 

Április 4-én, a kórusbérlet negyedik előadásán, a zenetörténet egyik kivételesen nagy alkotása, Johann Sebastian Bach János passiója hangzik majd fel az Anima Musicae Kamarazenekar és a Cantemus Vegyeskar előadásában. A koncerten Szabó Soma vezényel.

 

Végül pedig a 2019/2020-as évad zárásaként egy meglepő produkcióval rukkolnak elő a szervezők. Május 23-án hazánk egyik legtöbbet foglalkoztatott ütő együttese, a Talamba közreműködik a kórusbérlet utolsó előadásán.

 

A Nyíregyházi Cantemus Kórus 2019/2020-as hangversenysorozatára bérletek vásárolhatók személyesen a Nyíregyházi Cantemus Kórus jegyirodájában (4400 Nyíregyháza, Vay Ádám körút 18.), vagy online a www.cantemus.hu, illetve a www.eventim.hu oldalakon keresztül. Az egyes koncertekre a koncerteket megelőzően online vagy a koncert előtt a helyszínen kaphatók jegyek 2500 forintért.