Havas esőre, havazásra válthat át az eső
A kiemelt kép illusztráció (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

Szerdán a csapadékzóna északkelet felé levonul, az ország nagy részén valószínű néhány órás napsütés. Késő délutántól újra egyre nagyobb területen vastagszik a felhőzet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 13 fok között valószínű.

Szerdán a csapadékzóna északkelet felé levonul, mögötte szakadozik, csökken a felhőzet, az ország nagy részén valószínű néhány órás napsütés. Késő délutántól újra egyre nagyobb területen vastagszik a felhőzet, beborul az ég, és ismét egyre többfelé várható eső, zápor – késő estig nem valószínű halmazállapot-váltás.

A déli, délnyugati szél a nap első felében többfelé lesz élénk, néhol erős, majd átmeneti mérséklődés után az északnyugati tájakon északnyugatira fordul a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 13 fok között valószínű, délkeleten lesz a legenyhébb idő. Késő estére -1 és +7 fok közé hűl le a levegő.

Este mindenütt záródik a felhőtakaró és borult időre van kilátás. Többfelé számíthatunk esőre, majd az éjszaka második felében északnyugat, nyugat felől növekszik a havas eső, főként a dunántúli és északi hegyekben a havazás esélye.

Az északira forduló szelet a Nyugat-Dunántúlon kísérhetik erős lökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +7 fok között alakul.

 

Forrás: hirado.hu