Hatodszor is győzelem - Békéscsabán is nyertek a röplabdások

A hat meccsből mindössze egyet veszítő Békéscsaba vendége volt az ötből ötöt nyerő Fatum Nyíregyháza a női röplabda Extraligában. Lymareva három pontjával indult a meccs, de felzárkózott a BRSE. Az első szettben a mieink vezettek, 7-11-nél időt is kértek a hazaiak. Állandósult a 3-4 pontos különbség, a jól játszó Pintér ütése után 12-16 volt az állás. Lymareva hetedik(!) pontjával a hajrá előtt öttel meglépett a Fatum, és bár izgalmas lett a vége, nyerte az első játékrészt Hollósy László együttese. 

A második játszma is nyíregyházi vezetéssel indult, de fordított a BRSE, és 10-8-nál már két pont volt az előnyük. Több volt a hiba vendég oldalon, de Pilar és Varga is ponterősen játszott, így 12-12-nél sikerült egyenlíteni. Többször rontottak a hazaiak, ezt kihasználva pedig 16-21-re meglépett a Nyíregyháza, és végül Pintér ászával nyerte a második szettet is 23 perc alatt. 
A harmadik játszma elején beragadt a Fatum, így 7-3-nál időt kellett kérni ami használt, mert sikerült faragni a hátrányon, és egy pontra zárkóztak a mieink, majd 15-15-nél sikerült egyenlíteni is. Fordítani nem , mert zsinórban négy pontot szerzett a BRSE, így 21-17-el kezdődött a szett hajrája. Izgalmasan alakult a végjáték, 23-22 után sikerült egyenlíteni, de így is a házigazdának volt játszmalabdája, amit sikerült hárítani. Klaric ütött pontosan, de a második szettlabdát is sikerült hárítani, majd a Fatum jutott meccslabdához, de nem sikerült élni vele. A másodikkal viszont igen, Pintér Andrea fejezte be a meccset. Továbbra is százszázalékos a Nyíregyháza! 

Békéscsaba – Fatum Nyíregyháza  0-3 (-19, -18, -26)
Nyíregyháza: D. Francesco, Pilar 15, Lászlop 2, Pintér 15, Lymareva 16, Varga 11
Csere: Tóth F. (liberó), Koseková, Vasileva

vezetőedző: Hollósy László