Hat futam is lesz idén a Speedway Ringen

Rangos salakmotor versenyeket rendeznek 2022-ben a megyében. Európa-bajnoki selejtező mellett GP-kvalifikáció és páros EB elődöntő is lesz a Speedway Ringen. Április végén indul a szezon. 

Bár versenyeket nem rendeztek, nem állt meg az élet a Nagyhalász Speedway Ringen. Folyamatosan zajlottak a fejlesztések, rövidesen villanyvilágítást kap a létesítmény. Mindez azért is fontos, mert így később lehet kezdeni a versenyeket. Az elmúlt években a nagy meleg miatt állandóan locsolni kellett a pályát, és a versenyzőknek sem volt ideális 30 fokban bőrruhában lenni.

A fejlesztés folyamatban van, az oszlopok rögzítése zajlik jelenleg. Közben elkészült a versenynaptár is, és fennállásának egyik legrangosabb szezonja elé néz a pálya. 

- Tavaly is rendeztünk GP kvalifikációt, és az idénre is megkaptuk a rendezési jogot. Négy FIM Europe versenyt is rendezhetünk és a Magyar-Szlovén Bajnokság egyik futamának házigazdái is leszünk. Összesen hat versenyt tartunk - mondta Albók József tulajdonos, Nagyhalász Speedway Ring. 

A szezon április 24-én a MACEC Kupával indul a Speedway Ringen, majd május 21-én az egyéni  EB-kvalifikáció következik. Június 11-én jön az év legrangosabb viadala, a GP-kvalifikáció, majd július 9-én páros EB elődöntő házigazdája lesz a pálya. Szeptember 19-én U19-es EB döntő helyszíne lesz a létesítmény, október 29-én pedig a magyar-szlovén bajnokság záróversenyét tartják Nagyhalászban. Mind a hat versenyre rangos mezőny érkezik, a magyar-szlovén bajnokságra várhatóan lengyel motorosok is jönnek, és a MACEC Kupán is 5-6 országból érkeznek versenyzők. Debrecenben is rendeznek majd jó versenyeket, így a salakmotor szerelmesei élőben láthatnak majd nagy csatákat. A Nagyhalász Speedway Ring színeiben indul idén a bajnoki címvédő Fazekas Dennis és Bárány Márk is, előbbi célja az, hogy megvédje elsőségét.