Három pont – nyert a Szpari Pápán
A 21. fordulót rendezték a labdarúgó NB I-ben. A Szpari a rivális Pápa otthonában győzött.

A magyar szurkolói társadalom a „vissza a szurkolókat a lelátókra” kezdeményezés keretein belül arra kérte az élvonalbeli játékosokat, hogy fehér cipőfűzővel lépjenek pályára a 21. fordulóban. A Nyíregyháza Spartacus labdarúgói csatlakoztak az akcióhoz, mivel szeretnék, ha minél többen látogatnának ki a stadionokba, és a Szpari ultrák is visszatérnének a lelátóra. A játékosok Pápán fehér cipőfűzőt használva játszottak.

OTP Bank Liga, 21. forduló

Lombard Pápa Termál FC–Nyíregyháza Spartacus 0–1 (0–0)

Pápa

Jv.: Andó-Szabó Sándor (Kóbor, Huszár)

Pápa: Szűcs – Nagy, Zulevs, Csizmadia, Bogunovic – Frizoni (Vankó 69. p), Völgyi, Stieber (Waltner 78. p), Pongrácz (Sluka 69. p) – Popin, Seye

Vezetőedző: Lengyel Ferenc

Nyíregyháza: Ovszijenko - Szokol, Kovacevic, Ivanovs, Bosnjak - Zofcák, Arziani (Rubus 65. p) - Kostic, Pekár (Seydi 90. p), Halenár - Rezes (Koller 81. p)

Vezetőedző: Mátyus János

Lendületesen kezdett a Szpari, és folyamatosan a Pápa térfelén pattogott a labda. Két szögletet is rúghatott a csapat rövid időn belül, a második után Halenár lőhetett, de fölé szállt a labdája. A 7. percben ismét a szlovák légiós próbálkozott, és csak centiméterekkel kerülte el a labda a hazai kaput. A Szpari irányítja a találkozót, a Pápának nem volt lehetősége az első negyedórában. A folytatásban is a Nyíregyháza támadott, de rendre tisztáztak a hazaiak. Fél óra után sem változott a helyzet, 4–0 volt a szögletarány a Szpari javára, de gól nem esett. Az első félidő hajrájában a Pápa is vezetett támadásokat, az egyik végén Pongrácz lövése fölé ment. A 44. percben Zofcák próbálkozott a bal oldalról egy lövéssel, de ez is elkerülte a kaput. Az első félidő nagy részében a Nyíregyháza akarata érvényesült, de gólt nem sikerült szerezni. A második félidő nagy Szpari helyzettel indult, Pekár lépett ki, de lövése a kapufáról pattant ki! Az 56. percben ismét Pekár előtt adódott lehetőség, ezúttal elment a labdája a kapu előtt. Ez is helyzet volt. Az 59. percben aztán góllá érett a nyíregyházi fölény. Zoran Kostic tört be a 16-oson belülre, ahol Pongrácz buktatta. A megítélt büntetőt Pekár László értékesítette, 0–1! A kapott gól után jobban kinyíltak a hazaiak, de továbbra sem tudtak nagy helyzetet kialakítani. Kettős cserével próbálkozott Lengyel Ferenc, de Mátyus János is változtatott az összeállításon, Rubus váltotta Arzianit. A megszerzett labdákból próbált kontrázni a Nyíregyháza, Szokol és Pekár is helyzetbe került. A másik oldalon Völgyi lőtt kapura, Ovszijenko magabiztosan fogta a labdát. Az utolsó negyedórában nyomott a Pápa, de stabil volt a Szpari védelme. A Nyíregyháza Spartacus végig taktikusan játszott és megőrizte előnyét, fontos pontokat szerezve a rivális otthonában.

Mátyus János: – Kilencven percen keresztül érződött a feszültség, a nagy tét rányomta bélyegét a mérkőzésre. Az első félidőben megvalósult, amit elterveztünk, irányítottuk a találkozót, a második játékrészben pedig előbb kapufát lőttünk, majd a vezetést is megszereztük. A gól után többet támadott a Pápa, de a védelem és kapusunk jól állta a sarat, stabilak voltak. A látottak alapján megérdemelten győztünk.

Dankó László