Három érem és világbajnoki részvétel!

Sikeresen szerepeltek a Nyíregyházi Sportcentrum úszói az országos bajnokságon. Három bronzéremmel tértek haza Debrecenből, Sztankovics Anna pedig indulhat a világbajnokságon.  

Debrecen adott otthont au Úszó Országos Bajnokságnak.  A négy nap alatt a Nyíregyházi Sportcentrum színeiben 16 versenyző indult el egyéni és váltószámokban.  A versenyeken a teljes magyar élmezőny rajthoz állt, így nem volt könnyű dolguk Urbin Tamás és Kovács Rita tanítványainak. A nyíregyházi versenyzők három bronzéremmel és számos döntős helyezéssel zárták a bajnokságot. A még csak 16 éves ifjúsági korú Barna Bianka Dorottya  200 m mellen állhatott fel a dobogó harmadik fokára, 100 m mellen negyedik, míg 50 m mellen 5. lett.  Minden versenyszámban egyéni csúcsot úszott. Az eredmények tekintetében így már biztos tagja a magyar ifjúsági válogatottnak és indul a május 14-én kezdődő Gymnasiade-n, Franciaországban.

Sztankovics Anna a fő számában 50 mellen  állhatott fel a dobogó harmadik fokára, három századdal lemaradva az ezüstről és nagy meglepetésre 50 m gyorson egyéni csúccsal bronzérmes lett. Az országos bajnokság egyben kvalifikációs verseny is volt az 52 nap múlva rajtoló Világbajnokságra. A 32 versenyző között ott lesz Sztankovics Anna is 50 m mellen.

Hatházi Dórának nagyon nehéz dolga volt a pillangó számokban, hiszen a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka is indult ezeken a versenyeken. 200  m pillangón rendkívül szoros döntőben egyetlen tized másodperccel maradt le a dobogóról. A klub vezetése is elégedett volt az úszók teljesítményével, és bíznak abban, a nemzetközi versenyek is jól sikerülnek. Rövid kis pihenő után a Nyíregyházi Sportcentrum versenyzői már újabb verseny vár. Április utolsó napján, 30-án Debrecenben rendezik a Hajós Alfréd Kupa második fordulóját.