Harcosok a holnapért – Kiállítás a Korzóban

A képeket nézve, az idézeteket olvasva jöttem rá, hogy amikor egészségesek vagyunk, természetesnek vesszük, hogy van holnap. És elég egy pillanat, hogy megváltozzon az életünk. Egy pillanat alatt átértékelődik minden.
Lassan elfogadod, hogy minden tervedet ma valósítsd meg, mert a holnap talán már nem létezik. Kezded a felnőtt méltóságával fogadni a „vereséget” és nem kétségbeeséssel. Megtanulod ápolni a saját lelked, mert e nélkül esélyed sincs. Mint a zongorát szokták, áthangolod magad és már veszed a finom rezgéseket, a ma rezgéseit, mert már csak ez maradt. Egy ölelő kéz már nem azonos a személyiséged feladásával, egyszerűen csak jó. Már nem kell virágot kapnod, hogy mosolyra húzódjon a szád, elég ha megérzed az illatát valahol. És megtanulod, hogy sokat bírsz... Nem is hitted volna, mennyire erős vagy, akár annyira, hogy leküzdj mindent és visszaszerezd az elveszettnek hitt jövőt. De te már érzékeny hangszer vagy, aki ha megérzi a virágillatot, mosolyra húzódik a szája. És ez a mosoly erőt adhat mindazoknak, akiknek elveszett a holnap...

A tárlatot március 31-éig láthatják az érdeklődők a Korzó Bevásárlóközpont második emeleti összekötő hídján. A tárlat megálmodója és fotográfusa Janics Attila. A képekből készült fotóalbum megvásárlásával a rákbetegek gyógyulásához járulhatunk hozzá.

Sipos Marianna