Halott pénz és Best of Geszti koncert, utcazene és élő szobrok! Hamarosan VIDOR!
Az év legvidámabb hete!

130 milliós költségvetéssel nyitja meg kapuit alig egy hónap múlva a VIDOR Fesztivál.

A rendezvény hivatalos sajtótájékoztatóján elhangzott, a kormányzati és a városi keretösszegek mellett többek között a Bige Holding csoport támogatása is segíti a rendezvény még színvonalasabbá tételét.

Bige László elnök-tulajdonos elmondta:

Nyíregyházán élek több mint 30 éve, lokálpatriótának tartom magam és immár negyedik éve úgy gondoljuk, hogy az igényes, közösségépítő rendezvényeket nekünk támogatnunk kell. Ez egy olyan hét, amikor a városlakók szórakoznak; ebbe nekünk részünk kell, hogy legyen.

A rendezvényen mintegy 60 helyszínen több mint kétszáz izgalmas program lesz, régi és új helyszínek, különleges előadók is várják a színház, valamint a zene szerelmeseit.

Dr. Kovács Ferenc polgármester kiemelte:

Iserlohnnal a 30 éves testvérvárosi kapcsolatunkat ünnepeljük és ennek tiszteletére egy ottani zenekar lesz a VIDOR Fesztivál vendége, javaslom mindenkinek, hogy nézze meg, nagyon érdekes előadásuk lesz.

A VIDOR hivatalos honlapja folyamatosan frissül, egyre több információ érhető el ott, de most már megjelent a Fesztivál műsorfüzete, amely idén is összegzi a programokat, helyszíneket. Idén a Kossuth téri nagyszínpadon fellép többek között a Lóci játszik, de lesz Best of Geszti koncert is, valamint a Halott Pénz, a Magashegyi Underground, a Bagossy Brothers Company és a The Biebers is ad majd koncertet. A világzene sem szorul háttérbe, Haitiből, Beninből és Franciaországból is érkeznek fellépők.

Kirják Róbert, a VIDOR Fesztivált szervező Móricz Zsigmond Színház ügyvezető igazgatója hangúlyozta:

A belvárosi nagyszínpadon ahogy tavaly, idén is lesz két színházi előadás. Augusztus 26-án hétfőn és 28-án szerdán.

A belvárosban a Sunshine Kisszínpadon többek között kanadai, német, szlovák, ukrán és megyebeli előadókat is láthatunk majd. Az év legvidámabb hetén pedig mint minden évben, idén is lesz utcazene, a tereken mutatványosok és bohócok szórakoztatnak majd, lesznek karikaturisták és ezúttal is helyet kap majd a gasztronómia! A VIDOR Kertben a helyi klubok és rádiók legismertebb lemezlovasai is bemutatkoznak és a szabadtéri filmvetítések sem maradnak el a belvárosban. Irodalmi programok és standup-os előadások is lesznek, nagy részüknek a Bencs Villa ad majd otthont. A zenés színpadi előadások pedig majd a Rózsakert Szabadtéri Színpadon tekinthetőek meg. A VIDOR programok 90 százaléka ingyenesen látogatható.