Halott pénz és Best of Geszti koncert, utcazene és élő szobrok! Hamarosan VIDOR!

Halott pénz és Best of Geszti koncert, utcazene és élő szobrok! Hamarosan VIDOR!
Az év legvidámabb hete!

130 milliós költségvetéssel nyitja meg kapuit alig egy hónap múlva a VIDOR Fesztivál.

A rendezvény hivatalos sajtótájékoztatóján elhangzott, a kormányzati és a városi keretösszegek mellett többek között a Bige Holding csoport támogatása is segíti a rendezvény még színvonalasabbá tételét.

Bige László elnök-tulajdonos elmondta:

Nyíregyházán élek több mint 30 éve, lokálpatriótának tartom magam és immár negyedik éve úgy gondoljuk, hogy az igényes, közösségépítő rendezvényeket nekünk támogatnunk kell. Ez egy olyan hét, amikor a városlakók szórakoznak; ebbe nekünk részünk kell, hogy legyen.

A rendezvényen mintegy 60 helyszínen több mint kétszáz izgalmas program lesz, régi és új helyszínek, különleges előadók is várják a színház, valamint a zene szerelmeseit.

Dr. Kovács Ferenc polgármester kiemelte:

Iserlohnnal a 30 éves testvérvárosi kapcsolatunkat ünnepeljük és ennek tiszteletére egy ottani zenekar lesz a VIDOR Fesztivál vendége, javaslom mindenkinek, hogy nézze meg, nagyon érdekes előadásuk lesz.

A VIDOR hivatalos honlapja folyamatosan frissül, egyre több információ érhető el ott, de most már megjelent a Fesztivál műsorfüzete, amely idén is összegzi a programokat, helyszíneket. Idén a Kossuth téri nagyszínpadon fellép többek között a Lóci játszik, de lesz Best of Geszti koncert is, valamint a Halott Pénz, a Magashegyi Underground, a Bagossy Brothers Company és a The Biebers is ad majd koncertet. A világzene sem szorul háttérbe, Haitiből, Beninből és Franciaországból is érkeznek fellépők.

Kirják Róbert, a VIDOR Fesztivált szervező Móricz Zsigmond Színház ügyvezető igazgatója hangúlyozta:

A belvárosi nagyszínpadon ahogy tavaly, idén is lesz két színházi előadás. Augusztus 26-án hétfőn és 28-án szerdán.

A belvárosban a Sunshine Kisszínpadon többek között kanadai, német, szlovák, ukrán és megyebeli előadókat is láthatunk majd. Az év legvidámabb hetén pedig mint minden évben, idén is lesz utcazene, a tereken mutatványosok és bohócok szórakoztatnak majd, lesznek karikaturisták és ezúttal is helyet kap majd a gasztronómia! A VIDOR Kertben a helyi klubok és rádiók legismertebb lemezlovasai is bemutatkoznak és a szabadtéri filmvetítések sem maradnak el a belvárosban. Irodalmi programok és standup-os előadások is lesznek, nagy részüknek a Bencs Villa ad majd otthont. A zenés színpadi előadások pedig majd a Rózsakert Szabadtéri Színpadon tekinthetőek meg. A VIDOR programok 90 százaléka ingyenesen látogatható.