Halálos gyalogosgázolás a hétvégén

A Pazonyi út–Család utca kereszteződésénél történt vasárnap reggel a tragédia. Egy, a közelben lakó nő reggel 5 óra után dolgozni indult, és átment a Pazonyi úton a kijelölt gyalogátkelőhelyen. Az útszakaszon egy autóbusz közlekedett, amely Nyíregyházára munkásokat szállított. A busz elütötte a zebrán áthaladó asszonyt. A nő súlyos sérüléseket szenvedett, a helyszínre kiérkezett mentők hosszú időn át küzdöttek az életéért, de már nem tudták megmenteni. Az asszony meghalt. A baleset időpontjában a közlekedési lámpa sárga villogó jelzést adott. A rendőrség szakértők bevonásával vizsgálja a halálos baleset körülményeit.

GYALOGOSNAK ÉS AUTÓSNAK IS FIGYELNIE KELL

Nyíregyházán gyakori a gyalogosgázolás, a múlt hónapban két ilyen baleset is történt. A gyalogosgázolás oka minden esetben a figyelmetlenség. A kijelölt gyalogátkelőhelyen a gyalogosnak van elsőbbsége, de a rendőrség arra hívja fel a figyelmet, hogy a balesetek elkerüléséért a kijelölt gyalogátkelőhelyeknél az autósok és a gyalogosok is figyelmesen közlekedjenek.

A KERÉKPÁROSOK GYAKRAN SZABÁLYTALANKODNAK

A rendőrség a gyalogátkelőhelyeknél a kerékpárosok figyelmét is felhívja a közlekedési szabályok betartására, mert a biciklisek sok esetben szabálytalanul mennek át a gyalogátkelőhelyeken. A KRESZ szabályai szerint a kerékpárosoknak a zebrán tilos átkerekezniük, a bicikliről le kell szállniuk, és át kell tolniuk a kijelölt gyalogátkelőhelyen. Ez alól kivételt képeznek azok az útszakaszok, ahol a biciklisek kerékpárúton haladhatnak és a kijelölt gyalogátkelőhely egy kerékpárút része.