Hagyományápolás rendhagyó módon
Rockabilly estre várják április 4-én, szombaton a rock and roll szerelmeseit a Váci Mihály Kulturális Központba. A megújult művelődési házban április 11-én, a Költészet Napján pedig rendhagyó módon emlékeznek meg a magyar irodalom nagyjairól. A Kávészünet együttes sajátos feldolgozásban szólaltat meg ismert magyar verseket.

Április 4-én Rockabilly esttel várják a kikapcsolódni vágyókat a Váci Mihály Kulturális Központba. Az est sztárvendége a Mystery Gang együttes lesz, akik nemcsak Magyarországon, hanem külföldön is rendszeresen koncerteznek. A fellépés után, 22 órától rock and rollra rophatják a táncot azok, akik ehhez a koncerten kedvet kaptak.

A KÖLTÉSZET NAPJA

Április 11-én, a Költészet Napján rendhagyó módon kívánnak megemlékezni a magyar irodalom egyik kiemelkedő költőjének születésnapjáról és a magyar irodalom alkotásairól a megújult Váci Mihály Kulturális Központban. Ekkor a Kávészünet együttes lép fel, akik a magyar irodalom klasszikusait egyedi módon dolgozták fel. Mivel a magyar kultúra szerves része a költészet, ezért tartják fontosnak a VMKK munkatársai, hogy az emléknapon olyan programot szervezzenek, amely minden korosztály számára érdekes lehet.

Csordás Antónia, a Váci Mihály Kulturális Központ médiakapcsolatokért felelős munkatársa azt mondta a Nyíregyházi Televízió Híradójának, próbálják megkeresni azokat az utakat, amelyeken keresztül a fiatalokhoz is eljuthatnak, ezért olyan fellépő vendéggel kedveskednek, akik az értékeket tolmácsolni tudják. Az esemény főszervezője hozzátette, a Kávészünet együttes olyan hangszereléssel tálalja az irodalmi alkotásokat, amelyekkel 21. századivá és ezáltal könnyen befogadhatóvá teszi azokat minden korosztály számára.

FONTOS A REGISZTRÁCIÓ

A Kávészünet költészet napi műsorához előzetes regisztrációra van szükség. Az ingyenes előadásra az érdeklődők április 8-áig jelentkezhetnek, a Váci Mihály Kulturális Központ recepcióján.

M. E.

(Fotó: Mystery Gang)