MNV: 2,4 százalékos béremelés a közlekedési központoknál

MNV: 2,4 százalékos béremelés a közlekedési központoknál
A Volán társaságok integrációjából létrejött regionális közlekedési központok több mint 18 ezer munkavállalója április elsejétől 2,4 százalékos béremelésben, valamint egyszeri, bruttó 30 ezer forint összegű bérjuttatásban részesül – közölte a társaságok tulajdonosi jogait gyakorló Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) csütörtökön az MTI-vel.

A megállapodás kiterjed a béren kívüli juttatások – cafeteria – emelésére is, ami érdemi reáljövedelem-növekedést jelent, mivel a fogyasztói árak 0,2 százalékkal csökkentek tavaly.
A közlemény szerint Seszták Miklós, nemzeti fejlesztési miniszter március végén hagyta jóvá a munkavállalói oldalt képviselő szakszervezetek – Közúti Közlekedési Szakszervezet (KKSZ), Munkástanácsok Országos Szövetsége (MOSZ) – és a munkáltatói oldalt képviselő Közúti Közlekedési Vállalkozások Szövetsége (KKVSZ) között 2015. március 2-án aláírt megállapodást.
Szivek Norbert, az MNV Zrt. vezérigazgatója a közlemény szerint kiemelte: az egyezség alapján nem létszámcsökkentés révén teremtik elő a keresetfejlesztéshez szükséges forrásokat a munkáltatók. A jövőben további megbízások elnyerésével új munkahelyeket szeretnének létesíteni és egy kiszámítható Volán életpályamodellt is ki kívánnak dolgozni.

MTI