Győzelem és továbbjutás a női röplabda Magyar Kupában

A női röplabda Magyar Kupában a Fatum Nyíregyháza a MÁV Előre SC-Bericap gárdáját fogadta a Continental Arénában. Az első meccset Székesfehérváron 3-0-ra nyerték a mieink, így előnnyel várhatták a visszavágót. Németh Szabolcs ezúttal azoknak adott lehetőséget, akik a bajnokikon kevesebbet szerepeltek.

Az első játszmában gyorsan komoly előnyt szerzett a Fatum, és bár a korábbi nyíregyházi Szerencsés-Miklai Zsanett próbálta tartani a lépést a hazaiakkal, nyerte a szettet a csapat. 
 

A folytatásban viszont átvette az NB-I-es gárda tempóját a Nyíregyháza, több volt a hiba, és 16-18-nál még a MÁV Előre vezetett. Ekkor jött egy 3-0-s roham, fordítottak a mieink, és a remekül ütő Vajda Beáta pontjaival nyerte ezt a játékrészt is a házigazda. 
 

A harmadik felvonásban sokáig fej-fej mellett haladtak a csapatok, három ponttal a vendégek is vezettek, de sikerült egyenlíteni, és végül 3-0-ra megnyerte a Fatum a találkozót, és kettős győzelemmel továbbjutott a kupában.

Fatum Nyíregyháza – MÁV Előre-Bericap 3-0 (16, 22, 21)

Nyíregyháza: Tiemi 3, Bodovics 4, Dékány 15, Lászlop 9, Vajda 20, Glavinic 12
Csere: Tóth D. (liberó)

Németh Szabolcs vezetőedző: - A továbbjutás ellenére cseppet sem vagyok elégedett. Ma lehetőséget kaptak a bizonyításra azok, akik kevesebbet játszottak eddig, de sokan egyáltalán nem ütötték meg azt a szintet, amit a Fatum képvisel. Amikor alacsonyabb osztályú gárdával játszol, két lehetőség van: vagy nagy különbséggel nyersz, vagy átveszed az ő tempójukat, és akkor szenvedsz. Mi ez utóbbit tettük, és ezért nagyon dühös vagyok. Ennél sokkal több kell, mert komoly céljaink vannak.