Győzelem az Újpest ellen!
Fotó: Kohut Árpád

Első hazai mérkőzését vívta a női röplabda Extraligában a Fatum Nyíregyháza. Az ellenfél az Újpest volt.

Remekül kezdtek a mieink, jó blokkokkal és centertámadásokkal 5-1-el nyitott a Fatum. A vendégek viszont elkapták a fonalat, és 6-6-nál egyenlítettek. Ettől kezdve fej-fej mellett haladtak a csapatok, és felváltva estek a pontok. Yagmur Karaoglu ászával majd Merve Cepni pontjával 15-12-nél újra jelentősebb volt az előny, időt is kért Horváth András, a vendégek mestere. Ez nem használt, Lászlop Alexandra blokkja 20-15-öt eredményezett. Marija Cicic nem csak remek labdákat adott, hanem jól is nyitott, így nyerte az első szettet a Nyíregyháza.

A második játszma az elsőhöz hasonlóan 5-1-el indult. A négy pontos különbség állandósult, Selena Leban volt ekkor hatékony támadásban. Karaoglu már 9 pontnál tartott ekkor, Tóth Fruzsina pedig többször is bravúrosan mentett.16-9-nél már jelentős volt a különbség, Leonidas Gaitanakis így több játékosnak is lehetőséget adhatott. Remekül sáncolt a Fatum, és úgy tűnt, biztosan nyeri a második szettet is. Az UTE viszont két pontra zárkózott 18-16-nál. Ekkor Leban remekül ejtett, majd Karaoglu ütötte be a labdát. Hat játszmalabdát hárítottak az újpestiek, 24-18-ról lett 24-24, sőt a végén a vendégek örülhettek, 1-1.  

Az elveszített játszma megfogta a csapatot, ez érződött a harmadik szett elején, 1-4-el indult a játékrész, de 6-6-nál sikerült egyenlíteni. Pontosabbak voltak a befejezések, Kristina Belova ütése után 13-10-nél az UTE kért időt. A folytatásban is tartott a lendület, és nyerte a szettet Cepni ütésével a Fatum, 2-1.

A negyedik szett Yagmur Karaoglu pontjaival indult – húsz fölött járt már – majd Selena Leban is eredményes volt, de rendre válaszoltak a fővárosiak. Merve Cepni támadott jól, öt pontot szereztek egymás után a mieink, 11-5-nél jött a vendégek időkérése. Anija Jurdza egymás után nyithatott, és tartotta előnyét a Nyíregyháza, de 16-13-nál háromra olvadt az előny. Izgalmas volt a végjáték, 19-19 volt az állás, majd egy óriási labdamenet végén Leban ütött jól. Végül megnyerte a szettet és a mérkőzést is a Fatum Nyíregyháza!

Fatum Nyíregyháza – UTE 3-1 (16, -24, 19, 22)

Nyíregyháza: Cicic 6, Karaoglu 27, Cepni 9, Belova 10, Lászlop 4, Leban 17

Csere: Tóth F. (liberó), Jurdza, Ambulija, Kovács-Francesco,

vezetőedző: Leonidas Gaitanakis

UTE: Preval 5, Hiruela 11, Ambrosio 1, Boskó 1, Tarin 9, Manninger 10

Csere: Baksa, Dömsödi (liberók), Goodwin 2, Kilyénfalvi 3, Németh 4, Sziládi, Stojanovic

vezetőedző: Horváth András

Leonidas Gaitanakis: - Gratulálok a lányoknak, jó teljesítményt nyújtottak. A második szett végén kicsit elveszítettük a koncentrációnkat, ami azért is lehet, mert nagyon fiatal csapat a mienk, de végül fontos győzelmet arattunk.

Horváth András: - Sajnálom, hogy nem sikerült pontot szerezni, kevés hiányzott. Épp a legrosszabbkor hibáztunk, pedig a második szettet a sírból hoztuk vissza. De arra jó volt a meccs, hogy felmérjük, hol tartunk.