Győzelem az edzőmeccsen – A Vasas ellen játszottak a férfi kosarasok

Lassan a felkészülési időszak finisébe érkezik a Hübner-Nyíregyháza BS csapata. A bajnokság szeptember 27-én kezdődik, amikor a Bajával mérkőzik meg a nyíregyházi együttes idegenben. A szezon előtti hazai felkészülési mérkőzésnek a Bencs László Szakközépiskola tornacsarnoka adott otthont, az ellenfél ezúttal a Vasas gárdája volt. A küzdelmes és végig nagy iramú mérkőzésen 101-78-ra győztek a Cápák. 
Siska János vezetőedző a mérkőzés előtt kemény védekezést és agresszív játékot kért a játékosoktól, illetve, hogy próbáljanak olyan figurákat is játszani, amelyeket eddig a felkészülés alatt nem gyakoroltak. A tréner a fiataloknak is játéklehetőséget adott a mérkőzésen.Mint mondta, örül a győzelemnek, bár a Vasas mindig kellemetlen ellenfélnek bizonyul, és ez most is így volt. A fiúk jó csapatjátékot mutattak, és betartották az előzetesen megbeszélt stratégiát – tette hozzá a szakember. Az öltözőben egy feladatot kaptak, hogy olyan védekezést produkáljanak, amellyel 70 pont alatt tarthatják ellenfelüket. Ezt már Bus Iván a Kék Cápák csapatkapitány mondta a mérkőzést követően.

Nagyon örülök, hogy a mostani felkészülési időszakban sorra megnyerjük meccseinket, és ez nagyon jó hatással van a csapatra, a játékosokra. Úgy érzem egyre jobb az összhang a csapaton belül és nagyon várjuk már a bajnoki rajtot.- tette hozzá a csapatkapitány.