Rendőrszakmai megmérettetés Nyíregyházán – Kilencedik alkalommal szervezték meg a versenyt

Rendőrszakmai megmérettetés Nyíregyházán – Kilencedik alkalommal szervezték meg a versenyt
Fotó: police.hu

Kilencedik alkalommal szervezték meg a megyei Balesethelyszínelői Versenyt.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság idén is megrendezte a Balesethelyszínelői Verseny megyei döntőjét Nyíregyházán, a Nyír Pláza parkolójában 2019. szeptember 12-én. A verseny résztvevőinek elméleti és gyakorlati feladatokat kellett megoldaniuk. A delegált versenyzőpárosok szakmai tesztlapokat töltöttek ki, szakszerű elsősegélynyújtást mutattak be, imitált baleseti helyszíneken oldották meg a helyszínelői feladatokat, majd intézkedéstaktikai és vezetéstechnikai gyakorlatokon is összemérték tudásukat.

A rendőrszakmai megmérettetés évek óta kiváló alkalomnak bizonyul, hogy a baleseti helyszínelést végző rendőrök kicseréljék szakmai tapasztalataikat, elmélyítsék tudásukat, és olyan ismeretekkel gazdagodjanak, amelyeket munkájukban a későbbiek során hasznosítani tudnak.

A megyei döntő eredménye:

I. helyezett: Kisvárdai Rendőrkapitányság csapata

II. helyezett: Fehérgyarmati Rendőrkapitányság csapata

III. helyezett: Záhonyi Rendőrkapitányság csapata

Az egyéni megmérettetésben legjobbnak bizonyult első két versenyző, Fodor Tamás c. r. törzszászlós (Kisvárdai Rendőrkapitányság) és Lengyel István c. r. főtözszászlós (Nyírbátori Rendőrkapitányság) képviseli majd megyénket az országos döntőben, amit ezúttal Hajdúszoboszlón rendeznek meg 2019. szeptember 23-25. között.

 

Forrás: police.hu