Gyöngygallér és Ezüstpityke – Újabb kiemelkedő szólista sikernek lehettek szemtanúi a hétvégén Egerbe látogató néptánckedvelők
A képen a két díjazott látható az okleveleik és a díjaik társaságában (Fotó: Ugyan Attila)

A XII. Országos Ifjúsági Szólótáncverseny döntőjében a NYÍRSÉG UP megyénket és városunkat is képviselő két, fiatal versenyzője indult az országos elismertséget jelentő címért és mindketten el is nyerték azt: Ugyan Dorka Gyöngygalléros Táncos, Fogas Domonkos pedig Ezüstpitykés Táncos lett!

Óriási öröm és büszkeség ez a fiatal táncosok, a Nyírség utánpótlás, a Nyírség Táncegyüttes és a felkészítő tanárok számára is. Fehértói Anett Petra és Ugyan Attila odaadó és elkötelezett munkáját dicséri az eredmény, melyet a most még az első korcsoportban táncoló versenyzők a következő versenyen - két év múlva - akár meg is ismételhetnek.

– Ugyan Attila apai büszkeséggel szívében is megoszthatta ezt a nagyszerű eredményt, hiszen tanítványa egyben a lánya is! A Nyíregyházán táncoló fiatalok ezen a versenyen kötelező táncként nyárádmenti forgatóst és szöktetőst táncoltak, a szabadon választott táncuk pedig a gömöri lassú és friss csárdás volt – számolt be a sikerről szerkesztőségünknek Demarcsek György.