Gyógyteáról kapta a nevét a kis zsiráf

Desztillált vízzel készül Kamilla tápszere, a Nyíregyházi Állatpark novemberben született kis zsiráfjára különösen figyelnek a nevelői. Speciális tápszert kap, a gondozói szinte az utolsó grammig kimérik az adagokat és még azt is nézik, hogy az ebéd hőmérséklete is megfelelő legyen. Közel két liter tápszert kap ebédre, de egyre inkább barátkozik a szilárd táplálékkal is. Naponta körülbelül hét-hét és fél liternyi tápszert eszik meg.

MÁR MAGASABB EGY EMBERNÉL

A kis zsiráfot gondozói folyamatosan szólítgatják érkezésükkor. Ez azért fontos, mert így az állat számít az ember érkezésére, nem riad meg és nem töri össze magát. A zsiráfok egyébként békés állatok, de megtartják a tisztes távolságot az emberektől. Kamilla novemberben született, de már most magasabb egy átlagos embertől. Nevét az állatpark közösségi oldalának látogatói javaslata alapján választották ki.

[video]

– Úgy lett Kamilla a neve, hogy a kis zsiráfnak volt egy kritikus időszaka. Bélgyulladása volt és kamillateát itattunk vele, így ebből kifolyólag lett Kamilla. Illik rá, mert egyébként is kedves és aranyos zsiráflány, és a kamillateát is ismerte már – mondta el Csergő Árpád főgondozó.

A TÁRSAIVAL TELEL

A betegségéből már kigyógyult és jól van a zsiráfbébi. Egyelőre a látogatók nem találkozhatnak vele, a zsiráfok a telet az istállóban töltik. Legalább a 15 fokot el kell érnie a hőmérsékletnek, hogy a kifutóban lehessenek. Kamilla esetében arra is figyelni kell, hogy sem a sarat, sem az esőt nem ismeri, így először csak jó időben mozoghat.
Azt egyelőre még nem tudni, hogy Kamilla Nyíregyházán marad-e vagy más állatkertben találnak neki otthont. Rajta kívül még négy felnőtt zsiráf lakik Sóstón.

Erdős József