Gyilkosság – Beismerte az emberölést, és részben más vádpontokat is az az elkövető

Beismerte az emberölést, és részben más vádpontokat is az az elkövető, akit még 2018-ban tartóztattak le. A vádirat szerint a férfi Kisvárda mellett megölt egy nőt, majd néhány nappal később Nyíregyházán is támadott. Ezek mellett kifosztással és lőfegyverrel visszaéléssel vádolják. A férfi nem mondott le a tárgyalás jogáról, ezért a bíróság 2021 januárjában, tárgyaláson folytatja az ügyet.

A most bíróság elé került ügy több bűncselekmény elkövetését taglaló vádirata szerint 2018. november 16-án egy kisvárdai parkolóban a sértett szexuális szolgáltatást ajánlott a vádlottnak, amit a férfi elfogadott, majd egy kieső, fás-bokros területre vitte autójával a sértettet. Ott nézeteltérés alakult ki közöttük, melynek során a férfi egy késsel többször is megszúrta a nőt, aki a sérülések következtében a helyszínen életét vesztette. Ezután a férfi a sértettet egy műanyag fóliába csomagolta és az autója csomagtartójába tette.

A gyilkosságot követően néhány nappal a férfi egy nyíregyházi ruházati üzletbe ment be és ott nézelődött. Amikor a kasszához ment, a nála lévő pisztollyal arcon ütötte az ott dolgozó eladót, illetve a nála lévő konyhakéssel többször meg is szúrta. A vádlottat letartóztatták, a bíróság pedig megkezdte az ügy tárgyalását – számolt be róla dr. Resán Dalma, a Nyíregyházi Törvényszék sajtószóvivője.

„A Nyíregyházi Törvényszék a nyereségvágyból, több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete, kifosztás és lőfegyverrel, lőszerrel visszaélés kísérlete miatt folyamatban lévő büntetőügyben tartott ma előkészítő ülést. Az előkészítő ülésen a vádlott részben ismerte be a bűncselekmények elkövetését, és nem mondott le a tárgyalás jogáról, ezért a bíróság 2021. januárban tárgyaláson folytatja az ügyet.”

A tárgyaláson előzetesen a tanúk meghallgatása, illetve az eljárásban részt vevő szakértők meghallgatása várható, részben a Nyíregyházi Törvényszék épületében, részben pedig a távmeghallgató rendszer segítségével.