Gyereket a Magasba, Nyíregyházán is!
Fotó: Szarka Lajos

2022. szeptember 24-én kerül megrendezésre a Gyereket a Magasba elnevezésű program, melynek helyszíne Nyíregyházán a Jósavárosban található Robinson domb. A program egyik szervezője Turóczi Kinga, mint a Három Királyfi Három Királylány mozgalom nyíregyházi koordinátora.

Maga a program egy országos rekordkísérlet is. Az elmúlt években több mint tízezren csatlakoztak a rekordkísérlethez országosan, de még határon túl is emeltek, családi napok, gyerekrendezvények keretében, amikor egyszerre, adott időben emelték magasba gyerekeiket a szülők, nagyszülők.

A Három Királyfi Három Királylány Mozgalom ezzel a kezdeményezéssel azt kívánja bemutatni, hogy a gyerek a legnagyobb érték, a boldogság forrása. Családban élni jó.

Nyíregyházán a program helyszíne idén sem más, mint a Jósaváros egyik gyöngyszeme a Robinson domb. Völgyes jellegéből adódóan tökéletes helyszínnek bizonyult már a tavalyi évben is, ekkor több mint 500-an emelték fel gyermekeiket a magasba.

2022. szeptember 24-én 9 órától várják az érdeklődőket, amikor is egy jó hangulatú gyermekrendezvény keretében készülnek az országos rekordkísérletre. Ezen a délelőttön minden megtalálható majd, ami a gyerekeknek örömet okoz, a szülők pedig informálódhatnak.  Lesz kézműves játszóház és mesesarok, csillámtetoválás, arcfestés, ugrálóvár, cukorágyú, mely szolgáltatások természetesen ingyenesen igénybe vehetőek. A helyszínen lesz Pepibohóc, aki gyönyörű lufikat hajtogat majd, de akár élő mesefigurákkal játszhatnak és fotózkodhatnak majd a gyerekek.

Fellépések is színesítik a napot, 9:30-tól a Kerekerdő Óvoda Így tedd rá csoportja mutatja meg milyen az igazi hagyományőrzés. Ezt követően pedig a Nyírségi Kerékpárosok Sportegyesülete keretén belül Majoros János Triál szakág bemutatót tart. Ezt a programelemet, azért is tartják nagyon fontosnak a szervezők, mert ezen a napon ugyanezen a helyszínen Jósaváros a Bringaváros elnevezésű rendezvényen pecsételőpontként is funkcionál.

Ki kell emelni az Egészségügyi Alapellátási Igazgatóság védőnőit is, akik, ha gyermekrendezvényekről beszélünk minden alkalommal, mind minőségben, mind szakmailag színesítik a programokat. Jelen esetben sincs ez máshogy, ugyanis hasznos és fontos tanácsokkal, információkkal készülnek a szülők számára.

A Három Királyfi Három Királylány Mozgalom is készül meglepetésekkel, így foglalkoztató füzetek, és környezetbarát lufik is kiosztásra kerülnek majd ezen a napon.

A rendezvény műsorvezetője az idei évben Simon Norbert lesz, aki családjával és kisgyermekével érkezve fogja konferálni az emelést megelőző pillanatokat, és megteremti az emelés meghitt pillanatait. Pontban 11:00 órakor országos körkapcsolással történik meg a rekordkísérlet, melyről reményeink szerint már a program végére lesz hivatalos információnk.  Azt, hogy Nyíregyháza hány fővel vesz ebben részt a kiosztott karszalagok fogják mutatni, így a szervezők arra kérnek minden résztvevőt a regisztrációs pontokon ezt szerezze be, miután odaért.

Még egy fontos eleme a rendezvénynek, hiszen azok, akik nagyszülőkkel érkeznek, és nagyszülők akár egy produkcióval, tánccal, verssel is színesítik a délelőttöt apró ajándékokat vehetnek át a szervezőktől.

Az emelést követően Naninski és Figaro Show veszi kezdetét, majd 12 óra körül zárják, és értékelik a rendezvényt.

Mint minden évben idén is iskolai közösségi szolgálatos diákok segítik a megvalósulást, számos civil szervezet önkéntes munkájával jöhet létre a nap, valamint a Három Királyfi Három Királylány Mozgalom korábbi helyi koordinátora, a GYFCS Khe elnöke, Nagy Szabina szervezésében.

Akik nem tudnak a helyszínre valamilyen oknál fogva kilátogatni, de szeretnének részesei lenni a rekordkísérletnek várják az emelésről készült fotókat, videókat, melyeket kérnek feltölteni a közösségi oldalakra  #gyereketamagasba hashtaggel, vagy a gyereketamagasba.hu/feltoltes weboldalra is.

A rendezvény országos fővédnöke több éve már Böjte Csaba szerzetes, de együtt emel több celeb és híres sztár is.