Gratulálunk! – Munkatársunk, Dankó László a Megyei Közgyűlés Különdíját vette át ma este

Az országos Prima Primissima Díjhoz kötődve Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében 2006 óta díjazzák az irodalom, a tudomány, a kultúra, az építészet és a sport területén kiemelkedő tevékenységet végző személyeket. A tizenharmadik alkalommal megrendezésre kerülő díjátadó jelöltlistáját már két hete nyilvánosságra hozták, szerkesztőségünk oszlopos tagja, Dankó László pedig a jelöltek között volt.

22 éve dolgozom újságíró-riporterként, a Nyíregyházi Televízió az első munkahelyem. Mindig is ezt szerettem volna csinálni! Már az megtisztelő volt, hogy jelöltek a Prima Díjra, hiszen olyan jelölttársakkal voltam együtt, akik hatalmas sikereket értek el.

– árulta el.

Az évek óta tartó lelkiismeretes munka pedig meghozta eredményét, hiszen szerkesztőségünk munkatársa a ma este tartott gálán átvehette a Megyei Közgyűlés különdíját.

Különleges érzés volt ez számomra. Egy kisfilm is készült rólunk, amiből kiderült, több mint 1200 sportközvetítésem és 8000 tudósításom volt az elmúlt 22 évben. Ez még számomra is megdöbbentő volt! Azért esett külön jól, hogy a megyétől kaptam a díjat, mert amennyire lehet, igyekszem nem csak a várost, a megyét is segíteni munkámmal.

– nyilatkozta Dankó László, aki azt is hozzátette, a díj még inkább arra sarkallja, hogy jó irányban halad és még többet dolgozzon a jövőben.

Az egész családom velem volt az átadón, a párom kísért, a gyermekeim pedig a Cantemus tagjaiként léptek fel az eseményen. Fantasztikus érzés volt, hogy Szabó Dénes az egyik dalt nekem küldte, nagyobbik lányom fuvolázta el a megyeháza dísztermében. Azt hiszem, ez volt az este egyik legmeghatóbb pillanata.

– mondta el munkatársunk, aki azt is kiemelte, nagyon hálás kollégáinak, hiszen segítő munkájuk nélkül nem kaphatta volna meg ezt a díjat, ami szinte közösnek is tekinthető!

Ezúton is gratulálunk…

… és még legalább ugyanennyi, avagy 22 évnyi közös munkát kívánunk!


Farkas Fanni

Fotók: Trifonov Éva