Gondolkodjunk együtt a felnőttképzésről!

[video]

Minőségigényes andragógusok, felnőttoktatók és a képzésekben tevékenykedő szakemberek számára rendezett konferenciát a Váci Mihály Kulturális Központ Gondolkodjunk együtt a felnőttképzésről! címmel.

További képekért kattintson a fotóra!

Kovács Éva, a VMKK felnőttképzési szakmai vezetője elmondta, a cél az volt, hogy a felnőttképzéssel foglalkozó szakemberek Nyíregyházán is naprakész információkkal rendelkezzenek a szakterületük aktualitásairól.

 

EURÓPAI DIREKTÍVÁK SZERINT

 

Dr. Drabancz M. Róbert, főiskolai docens előadásán elhangzott, hazánkban az Európai Unió direktívái szerint zajlik a felnőttképzés: jelentősen eltér a közoktatástól, kissé a felsőoktatástól is és a helyi sajátosságoknak nincs komolyabb szerepük. Az európai út szerint a felsőoktatásban fontos az esélykiegyenlítő szerep, az egyenlőségi elv alkalmazása, a modern tudás és a nyelvi képzés megjelenése.

 

SZÁMOS TÉMÁT ÉRINTETTEK

 

A konferencián a résztvevők előadásokat hallhattak a társadalmi kirekesztettség jelenkori történeti dimenzióiról, az andragógiai módszerek hatásvizsgálatáról, a Jósa András Múzeum lehetőségeiről a felnőttképzés színterein, valamint az időskorúak képzésének andragógiai szempontjairól.

Szoboszlai Tibor

Fotó: Kohut Árpád