Garantáltan kiakad a cukiságfaktor: így éli mindennapjait a sóstóhegyi Pikachu!

Tasman ördög, vízi motymoty, afrikai ugrópingvin, hosszú szőrű hörcsög, vietnami csüngőhasú mangalica, patkány, cickány, üvöltő egér, rövid szőrű törpe velociraptor, kerecseny sólyom, orrszarvú, erdei lemming, tartsd meg aprólény, manó, törpe vaddisznó, kétéltű campagnol, netán elefánt jelmezben? A napokban egy nem is olyan egyszerű kérdés tartotta lázban a facebook-osokat a népszerű közösségi portál Nyíregyen hallottam csoportjában, ahová Lovas Brigittáék egy képet töltöttek fel a kertjükben talált kis fekete állatkáról. Azóta a kérdésre már megérkezett a biztos válasz, a mezei pocokból, akit sóstóhegyi Pikachuként emlegetnek pedig igazi sztár lett. Utána jártunk, hogy a híressé válása óta miként éli mindennapjait…

 

Mint egy falat kenyér, úgy hiányzott már a hírek közé egy kis izgalom, vidámság és cukiság. Azt persze talán senki nem gondolta, hogy a koronavírus-világjárvány közepén a felüdülést pont a sóstóhegyi Pikachu fogja meghozni. Pedig így lett.

 

 

Május 7-én ismerhették meg a facebook-osok, azóta pedig, gazdájának hála, hírek is csöpögnek be róla: kiderült, hogy most már családban nevelkedik, meg lehet simogatni és kedvence az eper.

 

„ILYEN SZÉP FEKETE SZŐRŰ KIS RÁGCSÁLÓT MÉG SOHA NEM LÁTTUNK”

 

-Május 7-én délután találtam a kertünkben, miután a kisfiamat hazahoztam az óvodából- idézte fel az első találkozás pillanatait Brigitta. Jó idő volt, kint tartózkodtunk a szabad levegőn, és egyszer csak azt vettük észre, hogy a zöld fűben szalad egy fekete valami. Utána mentem, de akkor még fogalmam sem volt, hogy mi lehet az. Szerencsére el tudtam kapni, betettem egy átlátszó dobozba, adtam neki magokat, amit egyből a kezébe vett és rágcsálta, majd készítettem róla egy képet és elküldtem a férjemnek.

 

 

- Keresgéltünk az interneten is, de nem jöttünk rá, hogy milyen állat lehet. Egér vagy pocok volt az első gondolatunk, de sok minden szóba került. Mivel teljesen tanácstalanok voltunk, úgy döntöttünk, hogy a fotóját feltöltjük a Facebook-ra, ott biztosan sokan lesznek olyanok, akik meg tudják majd adni a választ.

 

 

AZ ELEFÁNTTÓL A CSÜNGŐHASÚ MANGALICÁIG

 

A poszt alatt aztán hamar záporoztak is az ötletek, volt, aki szerint elefánt jelmezben, patkány, cickány, de még szóba került a csüngőhasú mangalica is. Azóta már kiderült, hogy egy mezei pocokról van szó, aki köszöni szépen, nagyon jól érzi magát.

 

 

-Vettünk neki egy hörcsög ketrecet, azóta abban éldegél. Még simogatni is meglehet, de csak nagyon óvatosan, nehogy megharapjon vagy elszökjön, mert gyors állatka. Kap répát, paradicsomot, mindenféle zöldséget, magokat, de a nagy kedvence az eper.

 

 

- Velünk él, ez lett az új otthona. Mivel van egy cicánk is, aki valószínűleg hamar elkapná, így itt van a legnagyobb biztonságban. Nagyon megszerettük, néha kiviszem és készítek róla pár képet, mert olyan sokan érdeklődnek iránta. Igazi sztár lett belőle…