Fontos határidő – Május 31-e után 15 százalékos díj terheli a SZÉP-kártyán ragadt összegeket

A hónap végéig lehet teljes összegben elkölteni a SZÉP-kártyán tavaly október 15-ig jóváírt összegeket. Május 31-e után 15 százalékos díj terheli meg a bennragadt összegeket, a közelgő dátumra hívja fel a figyelmet a Gazdaságfejlesztési Minisztérium. Többek között fürdőkben, éttermekben, szálláshelyeken és sportlétesítményekben lehet SZÉP-kártyával fizetni, egyebek mellett a hétvégén nyíló Tófürdőn is.

Az utolsó simításokat végzik a héten a Tófürdő dolgozói, a szombati nyitáshoz fontos feladatokat már mind befejezték. Megtörtént a parkgondozás, a csúszdaelemek és a tópart felmérése, búvárok vizsgálták át a tavat, így teljes biztonságban kezdődhet meg ebben az évben is szezon.

Megtörtént az évelő növények ápolása, több száz tő egynyári növényt kiültettünk, tehát azt gondolom, hogy minden készen áll a nyitásra. Abban bízunk, hogy majd egy hasonlóan – mint a tavalyi szezon is volt – időjárás szempontjából jó szezont fogunk majd elkönyvelni, ami kedvez a szabadtéri fürdőzésnek is, hiszen a Tófürdő mégiscsak egy természetes vizű tó. Ár tekintetében jobb árszabása van, mint az egyéb fürdőknek. Ami viszont kuriózum a nyíregyházi Tófürdőben, hogy itt található egy termálmedence is a tó partján” – nyilatkozta Podlovics Lajos, a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. vezérigazgatója.

Sokrétű SZÉP-kártya

Tábla is jelzi, hogy a belépőket SZÉP-kártyával is lehet fizetni mind a Tófürdőben, mind pedig az élményfürdőben. Szabadidő, rekreáció, kultúra – a fürdőbelépőkön túl ezekre mind fel lehet használni a SZÉP-kártyán lévő egyenleget. Érdemes még ebben a hónapban a kártyával fizetni, május 31-től ugyanis 15 százalékos díj terheli meg azokat a bennragadt összegeket, amiket 2022. október 15-ig írtak jóvá a SZÉP-kártyákon. Erről a határidőről még korábban döntött a kormányzat. Ahogy a Gazdaságfejlesztési Minisztérium közleményéből kiderül, a célzott intézkedés eredményesnek bizonyult, a korábban tapasztalt 100 milliárd forint helyett 2023. április elején mindössze 20–22 milliárd forintnyi úgynevezett „alvópénz” állt rendelkezésre a SZÉP-kártyákon.

Akár a belépőjegytől kezdve a wellness szolgáltatásokon keresztül masszázsok, szaunahasználat, egy koktél elfogyasztása, éttermi étkezés, büféfogyasztás. Gyakorlatilag, ami nálunk elérhető szolgáltatás, az minden fizethető SZÉP-kártyával. Pontosan ez benne a jó, hogy egy nagyon széles körű felhasználhatóságot tesz lehetővé. Ugye most már a korábbi három zsebbel szemben egy zsebből lehet fizetni gyakorlatilag bármit” – mondta Podlovics Lajos.

A SZÉP-kártyát mint juttatás a munkáltatók is előszeretettel használják, ez a cafeteria forma ugyanis kedvezményesen adózik, tehát a munkáltatónak is kevesebbe kerül, viszont a megbecsülését így is ki tudja fejezni a munkavállalóval szemben – tette hozzá Podlovics Lajos. A Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. vezérigazgatója hozzátette, tavaly a forgalmuk hét százalékát SZÉP-kártyával fizették a vendégek, ez valamivel több mint 140 millió forintot jelentett.