Folytatódnak a már megkezdett fejlesztések

Egymilliárd forintot kapott Nyíregyháza a kormánytól, erről még az év végén tájékoztatta a polgármester a sajtót. Akkor azt mondta, ezt az összeget arra az adósságrendezésre fordítják, aminek az esedékessége most jár le.
Mint arról már korábban hírt adtunk, az előző városvezetés ideje alatt kötvényeket adott ki a Sóstó-Gyórgyfürdők Zrt. tíz éves lejárattal 2004-ben. A tíz év most telt le, az önkormányzatnak 2,4 milliárd forintot kell visszafizetnie egy összegben. Mivel a kötvény devizaalapú, így az árfolyamváltozással mintegy 700 milliós pluszt jelent ez a büdzsének.
Kovács Ferenc polgármester azt mondta, ha erre a célra nem kapott volna kormányzati támogatást a város, akkor nem tudta volna folytatni a két éve megkezdett munkát.

Aláírták már a kivitelezési szerződést annak a csomópont kialakításnak, ami a víztorony előtti szakasz esetében egy új körforgalom kialakítását jelenti. Ez a tervek szerint nyár végére elkészül az Arany János utca teljes felújításával együtt. A Kereszt utcáig meglévő kerékpárutat a Vécsey közig folytatják, ezzel az érkerti városrészt is be tudják kapcsolni a kerékpár-forgalomba. A nyári szünetben indul a stadionfejlesztési program is, erre a célra korábban egy kormánydöntéssel egymilliárd forintot kapott Nyíregyháza.

A polgármesterrel készül interjút teljes hosszában kedden 18.25-től a Híregyháza című műsorunkban láthatják, amiben a további tervezett beruházásokról is szól a városvezető.

Erdős József